Pure Storage introduceert FlashBlade

Schaalbaar en flexibel uit te breiden all-flash dataplatform voorziet in snel groeiende vraag bij bedrijven aan opslag- en verwerkingscapaciteit

  • Bedrijfsnieuws van
  • Pure Storage
  • geplaatst op
  • 21 juni 2016 11:01 uur

Pure Storage, de vooraanstaande onafhankelijke fabrikant van solid-state opslag-arrays, introduceert FlashBlade: een all-flash opslagplatform dat is ontwikkeld voor de grootste datasets van zowel vandaag als morgen. FlashBlade is een flexibel opslagsysteem dat makkelijk kan worden uitgebreid. Hierdoor kunnen organisaties datasets van meerdere petabytes verwerken tegen minder dan $1 per GB. Samen vormen Pure Storage FlashBlade en Pure Storage FlashArray een compleet platform waarmee organisaties een all-flash cloud kunnen bouwen.
Big data groeit exponentieel en de analyses die daarop draaien worden complexer. Dit heeft tot gevolg dat wetenschappers, ingenieurs en ontwikkelaars behoefte hebben aan een nieuw soort opslagplatform dat zeer hoge prestaties biedt bij extreem grote datasets. Daarmee is het bijvoorbeeld mogelijk om nóg efficiëntere vliegtuigvleugels te ontwikkelen, om auto’s zelf te leren rijden of om de informatie van de miljarden sensoren van het Internet of Things te analyseren. Traditionele, schijfgebaseerde opslagsystemen zijn hiervoor te traag, te complex en te beperkt. Het antwoord van Pure Storage hierop is FlashBlade.

FlashBlade is gebaseerd op een innovatieve, ‘elastische’ architectuur, die standaard hardwareonderdelen en speciaal ontwikkelde software met elkaar combineert in een zeer compacte behuizing. Het resultaat is een betaalbare opslagoplossing met zeer hoge prestaties, schaalbaarheid, dichtheid en efficiency. Alle hardware en software is door Pure Storage zelf ontwikkeld en bestaat uit drie kernelementen:

  • Blades: deze zijn beschikbaar in capaciteiten van 8TB en 52TB en kunnen stapsgewijs worden uitgebreid. Iedere blade bevat de voor dataverwerking benodigde processorkracht en is voorzien van NAND flash-geheugen. Ze zijn ontworpen met het oog op een zo laag mogelijk energieverbruik.
  • Elasticity Scale-Out software: Elasticity is het softwarehart van FlashBlade, dat gedistribueerd over alle blades draait. Het beschikt over een gemeenschappelijke object-store en biedt belangrijke opslagfuncties zoals datareductie en -encryptie.
  • Elastic Fabric: iedere FlashBlade is voorzien van een software-defined, low-latency 40Gbps Ethernetnetwerk. Deze Elastic Fabric zorgt voor de communicatie tussen blades onderling, tussen meerdere chassis en met de gebruikers. Software-defined QoS-functies garanderen dat urgente taken met voorrang worden afgehandeld.

Oplossing voor drie traditionele problemen
FlashBlade vormt de oplossing voor drie traditionele problemen van schijfgebaseerde opslag: de traagheid van schijven, de beperkte metadata-schaalbaarheid en de noodzaak om grotere datasets te verdelen over nodes, wat resulteert in datasilo’s die uiteindelijk leiden tot prestatie-bottlenecks en beheerproblemen. De oplossing die FlashBlade hiervoor biedt is samen te vatten in drie woorden: omvang, snelheid en eenvoud.

Omvang

  • Elastische scale-out: FlashBlade kan worden uitgebreid met extra blades van 8TB of 52TB, zonder dat hiervoor het systeem moet worden uitgeschakeld. Daarbij wordt niet alleen de opslagcapaciteit vergroot, maar ook de IO, metadataverwerking, bandbreedte en clientconnectiviteit.
  • Petabyte-schaal in 4U: een FlashBlade-systeem begint bij minder dan 100TB en kan worden uitgebreid tot 1,6PB aan effectieve opslagcapaciteit in één 4U-chassis. Door meerdere chassis aan elkaar te koppelen ontstaan nog grotere systemen.

Snelheid

  • Flash-prestaties en efficiency: FlashBlade levert tot 15GB/s aan bandbreedte per 4U-chassis en versnelt taken dankzij de low-latency die kenmerkend is voor all-flash opslagsystemen. Daarbij is FlashBlade efficiënter doordat één enkel 4U-chassis meerdere storage-racks kan vervangen.
  • Ontworpen met het oog op prestaties en schaalgrootte: met de toekomstgerichte architectuur van het Elasticity besturingssysteem kunnen 100 miljoen unieke objecten/bestanden per seconde worden gecreëerd, gedurende een periode van twintig jaar. En geheel in Pure Evergreen-stijl kunnen upgrades naar grotere systemen worden uitgevoerd terwijl het systeem gewoon blijft draaien.

Eenvoud

  • Zeer eenvoudig: één systeem, één gigantische en uitbreidbare name-space. Toegang via verschillende protocollen. Een gemakkelijk te gebruiken, op het web gebaseerde interface en REST API, beheer via de cloud en ondersteuning van Pure1. Iedereen kan FlashBlade beheren, ongeacht de omvang.
  • File en Object: FlashBlade is gebaseerd op een gemeenschappelijke en schaalbare object-store die kan worden benaderd via zowel bestands- als objectprotocollen. Toekomstige protocollen kunnen eenvoudig worden toegevoegd.

De combinatie van FlashBlade en Pure Storage’s top oplossing FlashArray vormen een all-flash platform waarop organisaties van iedere grootte iedere gewenste workload kan draaien. De eenvoud en flexibiliteit van Pure Storage voorkomen de problemen die ontstaan bij hybride schijf/flash-systemen en vermijden de complexiteit van traditionele, schijfgebaseerde opslagsystemen.

Beschikbaarheid
FlashBlade is in het kader van een Early Access Program per direct beschikbaar voor een kleine groep klanten. De brede beschikbaarheid voor productieomgevingen staat gepland voor de tweede helft van 2016.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.