QNH begeleidt chipfabrikant NXP naar de Cloud

  • Bedrijfsnieuws van
  • QNH Consulting
  • geplaatst op
  • 22 oktober 2015 11:35 uur

IT-dienstverlener en -kennispartner QNH Consulting heeft chipfabrikant NXP naar de Cloud begeleid. NXP heeft sinds kort een nieuwe Cloud-infrastructuur op basis van Amazon. De Cloud-dienst biedt ruim 6.000 R&D engineers wereldwijd de mogelijkheid om complexe berekeningen in de Cloud uit te voeren. QNH fungeerde tijdens dit traject als trusted advisor en heeft NXP geholpen om de Cloud-dienst in te bedden in de bestaande organisatie. De Cloud-expertise van QNH in combinatie met een nauwe samenwerking heeft ervoor gezorgd dat de uitrol snel, veilig en succesvol is verlopen.

Aanleiding om van Cloud Computing gebruik te maken was de sterke behoefte aan flexibiliteit en schaalbaarheid bij NXP. Engineers binnen NXP zijn dagelijks bezig met het simuleren, verifiëren en testen van nieuwe chips en gebruiken daarvoor vele CPU-uren aan rekencapaciteit. Na een zorgvuldige afweging besloot NXP naast haar bestaande datacenters een Cloud-oplossing te bieden. Dankzij de Cloud-oplossing is het nu mogelijk om snel en flexibel capaciteit bij en af te schalen en te betalen naar gebruik.

Cloud-expertise van groot belang
NXP schakelde QNH in om hen te adviseren en te ondersteunen tijdens het implementatietraject. Na de ontwikkeling moest de dienst ook operationeel gemaakt worden als IaaS-platform en worden geïntegreerd met de serviceprocessen van NXP. QNH heeft tijdens dit traject de beheerprocessen ingericht.

Henk van den Elsen, Programmamanager bij NXP: “Wij zijn nu in staat om de Cloud bij onze engineers als service aan te bieden. Tijdens het traject hebben we elkaars sterke kanten kunnen bekrachtigen. De prettige samenwerking in combinatie met de kennis en expertise van QNH heeft dit project tot een goed einde gebracht. Ik ben erg blij met dit partnership, waarin we samen een mooi resultaat hebben neergezet. Nu kunnen wij een service aanbieden die past binnen ons gehele serviceportfolio.”

Marc Maas, Cloud Consultant bij QNH: “Kennis en expertise van de Cloud zijn nodig om een dergelijk traject goed af te ronden. In de praktijk zie ik dat er bij veel organisaties nog uitdagingen én kansen liggen op het gebied van de Cloud. Een gebrek aan kennis kan uiteindelijk voor onnodige complicaties zorgen. NXP wilde optimaal gebruikmaken van de eigen expertise en onze onafhankelijke kennis op het gebied van de Cloud. Daarom zijn wij ingeschakeld als Cloud-partner tijdens de implementatie. Wij hebben NXP met veel plezier geholpen met hun stap naar de Cloud en de prettige samenwerking en het snelle schakelen heeft uiteindelijk gezorgd voor een resultaat waar beide partijen trots op zijn.”

QNH is preferred supplier van NXP en adviseert hen bij thema’s als Cloud, mobile device management, business intelligence, business analytics, supplier- en contractmanagement en demand- en supplymanagement.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
iSAPM: En hier kan je nog wel reactie's plaatsen, maar als ze wat kritisch zijn zoals bij Vimexx dan wordt ...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...