Qualys breidt security- en compliance-cloudplatform uit met Microsoft Azure-ondersteuning

Security en compliance in de Azure-cloud nu te beheren vanaf Qualys-console

  • Bedrijfsnieuws van
  • Qualys
  • geplaatst op
  • 23 juni 2016 09:35 uur

Klanten van Qualys, Inc. (Nasdaq: QLYS), pionier en marktleider op het gebied van cloud-based beveiliging en compliance-oplossingen, kunnen nu ook hun centrale, single-pane overzicht van hun beveiliging- en compliance-situatie in Microsoft Azure zien. Dat maakt Qualys mogelijk door een uitbreiding van zijn Virtual Scanner Appliance. Azure-gebruikers zijn nu eenvoudig in staat onjuist geconfigureerde en kwetsbare systemen en applicaties te vinden en snel bedreigingen te herstellen om zo zwakke plekken in de beveiliging te verwijderen.

Bedrijfsnetwerken breiden zich steeds verder uit naar de cloud. Organisaties willen dan ook het beheer van de beveiliging en compliancy vereenvoudigen. De Qualys Virtual Scanner Appliance – gecertificeerd voor Microsoft Azure – helpt ze bij het consolideren van vulnerability management, policy compliance en webapplicatiescanningdiensten op virtual machines in Azure op het Qualys-platform. De oplossing is te gebruiken met zowel het Classic- als het Azure Resource Manager-implementatiemodel (ARM). De oplossing is volledig geïntegreerd met het Qualys Cloud Platform.

Ondersteuning voor Classic en Azure Resource Manager
Na de introductie van Azure Resource Manager in 2015 raadt Microsoft het gebruik van Resource Manager aan voor de implementatie van nieuwe middelen en het opnieuw implementeren van bestaande middelen. De twee implementatiemodellen zijn namelijk niet volledig compatibel met elkaar. Om Qualys-klanten die hun Azure-omgeving beheren met een van deze modellen tegemoet te komen, is de Virtual Scanner Appliance getest om te werken met zowel Classic als Resource Manager.

Gecertificeerd voor Microsoft Azure
In samenwerking met Microsoft is de Virtual Scanner Appliance VHD (Virtual Hard Disk) van Qualys nu beschikbaar voor klanten in de Azure Marketplace. Daarmee zijn alle commerciële Azure-regio’s en een aantal compute instance-groottes ondersteund. De Virtual Scanner Appliance heeft de publicatie- en certificeringsprocessen van Azure doorlopen om aan zijn verwachte kwaliteit te voldoen.

“Veel organisaties die assets verplaatsen naar een cloudomgeving, beschikken niet over de tools om de beveiliging effectief te beheren en hun compliance-situatie te evalueren”, zegt Philippe Courtot, voorzitter en CEO van Qualys. “Nu kunnen we samen met Microsoft onze klanten een uitgebreide oplossing bieden, die hen continu inzicht geeft in hun volledige IT-infrastructuur, inclusief de Azure-cloudomgeving.”

“Het is belangrijk dat onze klanten de mogelijkheid hebben hun gecentraliseerde beveiligings- en compliance-audits naar Microsoft Azure uit te breiden”, zegt Nicole Herskowitz, senior directeur Productmarketing Cloud Platform bij Microsoft. “Qualys’ platform voor continue beveiliging stelt Azure-klanten in staat eenvoudig en automatisch onjuist geconfigureerde en kwetsbare systemen en applicaties op te sporen. Dat helpt hen beter om te gaan met de uitdagingen van steeds groter wordende cloudworkloads.”

Prijzen en beschikbaarheid
Virtual Scanner Appliance voor Microsoft Azure is nu beschikbaar via de Azure-website. De oplossing is volledig geïntegreerd met het Qualys Cloud Platform en scant Azure-virtual machines binnen Qualys-abonnementen. In een Qualys-jaarabonnement zijn 24×7 ondersteuning en alle updates opgenomen. De licentie voor de Qualys Virtual Scanner Appliance kost 995 euro per jaar.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Tilaa


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?