Rackspace neemt gloednieuw, groen datacenter in gebruik

Op maat gemaakte faciliteit voldoet aan sterke groei in vraag naar managed cloud-diensten in Europa

  • Bedrijfsnieuws van
  • Rackspace
  • geplaatst op
  • 24 april 2015 09:55 uur

Rackspace opent vandaag samen met datacenter-bouwer Digital Realty Trust zijn nieuwe Europese datacenter. Het datacenter is meer dan 12.000 M2 groot en is gevestigd in Crawley, het Verenigd Koninkrijk. Rackspace heeft het nieuwe datacenter laten bouwen om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar managed cloud-diensten van klanten in Europa. De moderne faciliteit biedt klanten zeer hoge snelheden, continue beschikbaarheid en is energie-efficiënt.

Het nieuwe datacenter is een van de ‘groenste’ datacenters van het Verenigd Koninkrijk. Het heeft een uitstekende Power Usage Effectiveness (PUE) van 1.15(1), waarbij het gemiddelde ligt op 1.7(2) en heeft tevens het BREEAM-certificaat ‘Excellent’ ontvangen. Het is het eerste datacenter in het Verenigd Koninkrijk dat op deze schaal gebruikmaakt van ‘indirect outside air’-koelingstechnologie zonder mechanische koeling. Dit betekent dat de ‘overhead-energie’ die nodig is om het datacenter draaiend te houden met 80 procent is afgenomen(3). Het gebruik van deze nieuwe technologieën geeft aan dat zowel Rackspace als Digital Reality serieus werk maken van de laatste ASHRAE-richtlijnen(4). Deze richtlijnen bieden duidelijke energie- en duurzaamheidsdoelen waarbij krachtige serverprestaties toch mogelijk blijven.

Twee voetbalvelden, 50.000 servers
De oppervlakte van het nieuwe datacenter beslaat ongeveer twee voetbalvelden en biedt ruimte aan 50.000 fysieke servers die op een terrein van meer dan 6 hectare staan. De bouw heeft 15 maanden geduurd en daar zijn ongeveer 500.000 manuren ingestoken. Het datacenter biedt 6MW aan capaciteit, verdeeld over twee data suites wat zal groeien naar een capaciteit van 12MW, verdeeld over vier data suites. Er zijn mogelijkheden om later verder te groeien naar 30MW.

Het datacenter in Crawley is ontworpen met de standaarden van het Open Compute Project in het achterhoofd. Door gebruik te maken van Open Compute Project-ontwerpen is Rackspace in staat uitstekende schaalbaarheid en energieverbruik te realiseren met de hardware die het gebruikt. Hierdoor verbruikt het datacenter veel minder wattage en produceert het minder afval dan traditioneel ontworpen datacenters.

Bert Stam, Regional Director CEMA van Rackspace: “Dit datacenter is het schoolvoorbeeld van infrastructuur-engineering van de 21e eeuw. Dankzij de samenwerking met onder meer Digital Realty Trust zijn we in staat geweest om een van de meest milieuvriendelijke en betrouwbare datacenters in Europa te ontwerpen en bouwen. Onze klanten vertrouwen op ons voor hun bedrijfskritische managed IT-diensten en dit nieuwe datacenter komt tegemoet aan ons commitment om diensten van wereldklasse aan onze klanten te leveren.”

Beveiliging
De beveiliging in en rond het datacenter is geregeld op diverse niveaus die beginnen met een aantal strenge beveiligingsmaatregelen voor fysieke toegang tot de site. Personeel maakt daarbij gebruik van badge readers en er zijn tevens biometrische scanners die de vingerafdruk van individuen lezen voordat ze al dan niet toegang krijgen tot streng beveiligde afdelingen.

Klanten uit de gehele wereld kunnen worden bediend vanuit het datacenter in Crawley, maar Rackspace verwacht dat het merendeel van de klanten Europese organisaties zal betreffen.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van MailPlus


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!