Red Hat Academy biedt Europese universiteitsstudenten open source curriculum

Studenten kunnen IT-praktijkvaardigheden leren en Red Hat-certificaten behalen

  • Bedrijfsnieuws van
  • Red Hat
  • geplaatst op
  • 8 oktober 2015 11:06 uur

Red Hat, Inc., wereldwijd marktleider op het gebied van opensourcesoftware, kondigt aan dat de Red Hat Academy, een open source opleidingsprogramma dat een praktisch leerplan, prestatie-gebaseerde tests, training en ondersteuning biedt, nu beschikbaar is voor universiteiten in de regio Europa, Midden-Oosten & Afrika (EMEA) die beschikken over de vereiste omgeving qua technologie en ondersteuning.

Studenten die de universiteit verlaten met een certificaat voor een of meerdere Red Hat-technologieën, kunnen potentiële werkgevers laten zien dat zij ervaring hebben met bepaalde Red Hat-technologieën. Deelname aan de Red Hat Academy leert studenten echte praktijkvaardigheden en bereid ze voor op hun toekomstige baan als IT-professional en ontwikkelaar. Het lesmateriaal voor de Red Hat Academy is online beschikbaar.

Deelnemende universiteiten krijgen toegang tot de lesstof van de Red Hat Academy, waardoor instructeurs zich kunnen voorbereiden op klasinstructies en persoonlijke certificering. Daarnaast ontvangen instructeurs het hele jaar door e-mailondersteuning voor de lesstof of voor het systeem. Instructeurs worden aangemoedigd zich in te schrijven voor de commerciële trainingen en examens van Red Hat, zodat ze zich bijvoorbeeld certificeren als Red Hat Certified System Administrator (RHCSA) of Red Hat Certified Engineer (RHCE).

De webcursussen en examens van de Red Hat Academy zijn ontwikkeld voor lessen in een fysieke klasomgeving met instructeur, waarbij instructeurs zelf het format, de lesmethode, frequentie en toetsingsopties van de cursus naar persoonlijke voorkeur kunnen inrichten. Cursuselementen en studentenprestaties zijn daarbij toegankelijk en aanpasbaar en studenten kunnen het volledige curriculum materiaal inzien, inclusief lessen, activiteiten en beoordelingen. De lessen worden uitgevoerd in een computerlokaal op de campus en een geïntegreerde autocontrole-functie geeft feedback over de prestaties.

De basis lesstof van de Red Hat Academy bestaat uit de Red Hat System Administration I en II cursussen, gevolgd door de Red Hat Certified System Administration (RHCSA) examinering en certificering. Na voltooiing van het basis curriculum, kunnen studenten de Red Hat Administration III cursus Path I volgen, wat leidt tot de Red Hat Certified Engineer (RHCE) examinering en certificering, of de Cloud Computing Administration cursus Path II, wat leidt tot Red Hat Certified System Administrator in Red Hat OpenStack examinering en certificering.

Middleware leertrajecten zijn ook beschikbaar als losstaande trajecten, waarbij het basis curriculum geen vereiste is. De Red Hat JBoss Application Administration-cursus kan gevolgd worden door studenten met systeemadministratievaardigheden in Linux, Unix of Windows. Studenten met een basis in Java-programmering kunnen de Red Hat JBoss Enterprise Application Development-cursus volgen.

Jens Ziemann, director, Training, EMEA, Red Hat
“Red Hat Academy is een win-winsituatie voor zowel universiteiten als studenten. In de computerwetenschappen volgen ontwikkelingen zich in rap tempo op en universiteiten realiseren zich dat ze cursussen moeten aanbieden die enterprise-ready informatie en vaardigheden bieden. De Red Hat Academy levert up-to-date cursusmateriaal dat in pas loopt met lessen uit de praktijk. Een professionele certificatie kan de positie van een student op de arbeidsmarkt versterken, omdat het ervaring aantoont met technologieën die ook in de praktijk gebruikt worden.”

Pat McCarthy, Lecturer, Cloud Academy Manager, Dept. of Computing, Cork Institute of Technology
“De Department of Computing van de Cork Institute of Technology is verheugd om deel uit te maken van het Red Hat Academy-programma. Wij hebben een langdurige verplichting aan onze studenten om ze de mogelijkheid te bieden om hun opleiding te verbeteren met professionele certificering in opensourcetechnologieën. Wij zien de opensource-omgeving als een cruciaal onderdeel van ons curriculumprogramma en kijken ernaar uit om het Red Hat Academy-portfolio dat bestaat uit professionele cursussen aan onze studenten te kunnen introduceren, zodat ze een Red Hat-certificaat kunnen behalen.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Interconnect


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!