Red Hat CloudForms 4 breidt hybride cloudbeheer uit met ondersteuning voor Microsoft Azure, containerbeheer en self-service

  • Bedrijfsnieuws van
  • Red Hat
  • geplaatst op
  • 9 december 2015 13:40 uur

Red Hat, Inc., wereldwijd marktleider op het gebied van opensourcesoftware, kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Red Hat CloudForms 4, de nieuwste versie van zijn oplossing voor hybride cloudbeheer. Red Hat CloudForms 4 is gebouwd op een open platform en biedt een consistente ervaring en lifecycle-beheer voor verschillende virtualisatie-, private cloud-, publieke cloud- en containeroplossingen.

Ondersteuning voor Microsoft Azure en uitgebreid containerbeheer
Red Hat CloudForms 3.2 was het eerste cloudbeheerplatform dat volledig open source was en zowel de OpenStack-infrastructuur als de workloads vanuit een enkel platform beheert. Met CloudForms 4 blijft Red Hat-functionaliteiten toevoegen, die ontwikkelaars en operators nodig hebben.

– Ondersteuning voor Microsoft Azure – In navolging van de recente aangekondigde samenwerking van Red Hat en Microsoft omvat Red Hat CloudForms nu ook Microsoft’s platform Azure. Klanten die Azure gebruiken kunnen nu ook deze workloads en resources binnen CloudForms beheren.
– Ondersteuning voor containers – Aangezien meer enterprises hun workloads in containers laten draaien, willen ze deze nieuwe configuraties zelf onderzoeken. CloudForms 4 voegt beheer toe voor containerarchitecturen en biedt klanten inzicht in workloads die draaien in OpenShift Enterprise by Red Hat en in de infrastructuur die OpenShift host. Op deze manier beheert CloudForms de relaties tussen de containers via de Platform-as-a-Service (PaaS) laag naar de Infrastructure-as-a-Service (IaaS) laag of de fysieke host.
– Verbeterde self-service en operations – Verbeterde dashboards en grafieken in CloudForms zorgen ervoor dat gebruikers de relaties tussen verschillende cloudplatformen en containers hosts beter kunnen zien.

Corey Sanders, director of Compute voorr Microsoft Azure: “Dankzij de integratie van de Red Hat CloudForms beheermogelijkheden in Microsoft Azure kunnen we meer keuze en flexibiliteit bieden via de Red Hat- en Microsoft-ecosystemen. Wij zijn blij om de strategische samenwerking met Red Hat verder uit te breiden om zo aan de behoeften van klanten in de huidige hybride, heterogene wereld te voldoen.”

Red Hat CloudForms vindt continu en inspecteert automatisch nieuwe middelen die inzicht bieden in verschillende platforms, waaronder Amazon Web Services; Hyper-V; Microsoft Azure; OpenShift by Red Hat; OpenStack; Red Hat Enterprise Virtualization en VMware.

Joe Fitzgerald, vice president Management bij Red Hat: “CloudForms 4 markeert een mijlpaal in hybride cloudbeheer. Dankzij de toevoeging van containerbeheer biedt CloudForms een uniforme ervaring voor het beheren van verschillende cloudplatformen. Wij zijn bovendien verheugd om onze strategische samenwerking met Microsoft verder uit te bouwen en te kunnen voldoen aan klantverzoeken door meer beheermogelijkheden voor Microsoft Azure te kunnen bieden. Met Red Hat CloudForms 4 beschikken klanten over de meest uitgebreide hybride cloudbeheeroplossing die is gebouwd op opensourcetechnologieën.”

ManageIQ Community Momentum
Red Hat CloudForms 4 werd in juni 2014 geïntroduceerd en is gebaseerd op de code verkregen na de acquisitie van ManageIQ, Inc.. Het is de derde versie die op het ManageIQ opensourceproject is gebaseerd. De ManageIQ community brengt ontwikkelaars, onderzoekers en gebruikers bijeen om samen te werken en innovatie te stimuleren in het uniform beheer van hybride cloudomgevingen. Sinds de laatste versie CloudForms heeft de community significante tractie gerealiseerd met bijdragen van:

Booz Allen Hamilton droeg code bij om Project Jellyfish met ManageIQ te integreren. Booz Allen introduceerde in 2014 project Jellyfish met als doel een slimmer, meer intuïtief cloudservicebeheer beschikbaar te maken. Project Jellyfish vormt de basis voor de nieuwe self-service user interface in Red Hat CloudForms 4.
Nuage Networks, die een provider voor CloudForms bouwt om software-defined networking (SDN) te beheren. Naar verwachting zal dit in een toekomstige CloudForms-versie worden verwerkt.
Produban, de IT-organisatie van Grupo Santander, draagt bij aan het ManageIQ-project met verbeterde chargeback en onderstuning van het facturatieproces.

Jarid Cottrell, chief technologist bij Booz Allen Hamilton: “De integratie van project Jellyfish met ManageIQ is een bewijs van Booz Allen’s langdurige relatie met Red Hat. Wij werken samen om echte end-to-end, open cloudopossingen te verbeteren. Gebruikers kunnen de integratie van project Jellyfish met ManageIQ al zien in CloudForms 4, waaronder de self-service mogelijkheden. In latere versies zijn nog meer functionaliteiten gepland. Dankzij onze strategische samenwerking met Red Hat zijn we – naast die rond project Jellyfish en ManageIQ – betrokken bij een meer innovatieve manier van zakendoen.”

Beschikbaarheid
Red Hat CloudForms 4 is per direct te downloaden voor klanten met een abonnement.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van BIT


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...