Red Hat introduceert open software-defined storageoplossing in Customer Center van HP in Grenoble

Red Hat Storage op hyperscale HP ProLiant servers biedt een schaalbare en open software-defined storageplatform

  • Bedrijfsnieuws van
  • Red Hat
  • geplaatst op
  • 1 mei 2014 12:16 uur

Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), leverancier van opensourceoplossingen, kondigt de beschikbaarheid aan van een open software-defined storageoplossing in het HP Customer Center in Grenoble, Frankrijk. Bedrijven die grote ongestructureerde data moeten beheren, kunnen zich nu laten overtuigen van een op standaard servers ingezette open software-defined storageoplossing. De oplossing bestaat uit Red Hat Storage en HP-servers van de serie ProLiant SL4540 Generation 8. Bovendien startten Red Hat en HP een eigen online portal waarop online demo’s van de gemeenschappelijke oplossing en workloads beschikbaar zijn.

Volgens een webinar van Gartner in december 2013 over ‘Top Ten Trends and Their Impact on IT Infrastructure and Operations’ 1, staat software-defined storage op plek twee van de tien top trends die je dit jaar in de gaten moet houden. Daarnaast wordt in het webinar gesteld dat: “Het gemiddelde bedrijf in de komende 5 jaar wordt geconfronteerd met een datagroei van meer dan 800 procent.” Deze dataexplosie maakt het noodzakelijk dat IT-managers een geïntegreerde software-defined storageoplossing in overweging nemen die op een flexibele en kosteneffectieve manier schaalbaar is.

De HP ProLiant SL4540 Gen8 servers zijn met maximaal 60 opslag drives uitgerust. Hierdoor is een extreem flexibele storage server configuratie mogelijk. De servers, die speciaal ontworpen zijn voor big data-omgevingen, kunnen de kosten en het energieverbruik aanzienlijk verlagen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een opslagdichtheid en flexibele configuratiemogelijkheden van de systemen met 4.3 hoogte-eenheden en een maximum van 240 TB aan opslagruimte per standaard rack.

Met Red Hat Storage kunnen individuele storage servers worden gecombineerd in een gebundeld clusterplatform van scale-out storageoplossing voor ongestructureerde data. Op basis van het besturingssysteem Red Hat Enterprise Linux en het distributed file system GlusterFS biedt Red Hat Storage een betrouwbare op open source gebaseerde storageoplossing voor ongestructureerde data – met de mogelijkheid eenvoudig op te schalen en met management diensten, zoals pooling, partitioning, mirroring en load balancing.

Quotes

Brent Compton, director, ecosystem, Storage and Big Data, Red Hat
“De door Red Hat Storage geclusterde HP ProLiant SL4540 Gen8 servers zijn een aantrekkelijk alternatief voor de duurdere, propriëtaire scale-out storage apparaten. Met open software-defined storageoplossingen kunnen dure en gesloten storagesystemen worden vervangen door goedkopere software- en hardware-elementen. Wij zijn blij onze klanten de voordelen van een open storageoplossing die op standaard servers draait in het HP Customer Center in Grenoble te kunnen laten zien.”

John Gromala, senior director of product management, HP Servers, HP
“De groei van data, versneld door trends zoals mobiel, cloud en big data leidt tot grote uitdagingen voor bedrijven. De HP ProLiant SL4540 Gen8 servers bieden in combinatie met storage software, zoals Red Hat Storage, onze klanten de mogelijkheid een innovatieve oplossing te evalueren die hen tools biedt om zo hun data uitdagingen aan te pakken.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Interconnect


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 5 oktober 2016
http://www./: What a fun post. yesterday while reading Home Is Where The Wine Is the author mentioned several tim...

Top 3 bedrijfsnieuws van afgelopen week: Previder, BIT en Schuberg Phillis
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

De marktwaarde van werknemers van datacenters en hosters
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...