Red Hat introduceert OpenShift Commons Community en stimuleert innovatie in Open Source Platform-as-a-Service

OpenShift samenwerkingsinitiatief met meer dan 30 deelnemende marktleiders

  • Bedrijfsnieuws van
  • Red Hat
  • geplaatst op
  • 3 maart 2015 10:35 uur

Red Hat, Inc., wereldwijd marktleider op het gebied van opensourcesoftware, kondigt de beschikbaarheid aan van OpenShift Commons. Het nieuwe opensourceinitiatief heeft als doel de samenwerking te verbeteren met OpenShift, Red Hat’s open source Platform-as-a-Service (PaaS) oplossing, evenals met de technologieën waar OpenShift op is gebouwd. OpenShift Commons omarmt andere open source communities, organisaties en ecosysteempartners uit verschillende disciplines. Gebruikers, medewerkers, exploitanten, klanten, partners en dienstverleners van meer dan 30 internationale organisaties, waaronder Amadeus, AppDirect, Cisco, Dell, Docker, GetUp Cloud en Shippable nemen actief deel aan OpenShift Commons.

OpenShift van Red Hat bevat verscheidene best-of-breed open source technologieën, waaronder OpenShift Origin, Docker, Google Kubernetes en Project Atomic. OpenShift Commons brengt deze communities samen en heeft tot doel kennisdelen evenals het faciliteren van feedback en inzichten in best practices.

OpenShift Commons gaat verder dan enkel het bijdragen van codes. Het richt zich ook op het delen van best practices, cases en modellen die werken in agile softwareomgevingen. Voor bedrijven die OpenShift nog niet inzetten kan OpenShift Commons helpen hen in contact te brengen met grootschalige delivery experts in het kader van andere gemeenschappelijke open source projecten, waaronder Docker, Kubernetes en Project Atomic. Daarbij is geen sprake van licentieovereenkomsten, vergoedingseisen voor codes of kosten om mee te doen, alleen een verbintenis om samen te werken aan de nieuwe PaaS stack.

OpenShift Commons biedt deelnemers verschillende mogelijkheden om samen te werken, waaronder:
Speciale belanggroepen voor verschillende gebieden van PaaS innovatie, zoals containers, OpenShift 3 en PaaS operations.
Commons briefings, geleid door deelnemende organisaties en OpenShift-teamleden, over verschillende onderwerpen, waaronder DevOps best practices, containerisatie, PaaS operations, container netwerken en opslag, OpenShift op OpenStack en big data.
Maillijsten over diverse onderwerpen.
Quotes

Ashesh Badani, vice president en general manager OpenShift bij Red Hat
“De OpenShift-gebruikers en -partnerecosystemen zijn enorm levendig, net als de open source technologie communities die als basis dienen voor OpenShift en de rest van de productlijn van Red Hat. Van onze klanten, partners en de community horen we dat men graag een echt open community wil waar iedereen samenkomt en de toekomst van PaaS innovatie kan helpen stimuleren. Red Hat is er trots op deze ontwikkeling te vergemakkelijken en deze brede samenwerking te stimuleren.”

Larry Carvalho, PaaS research manager bij IDC
“OpenShift biedt al robuuste mogelijkheden voor ontwikkelaars die enterprise en community PaaS verkennen. OpenShift Commons onderscheidt zich in de manier waarop het een sterk en open netwerk bouwt van gebruikers, partners en open source community-leden. Zij ondersteunen de bijdrage die Red Hat levert aan het volwassener maken van OpenShift en toekomstige PaaS innovaties.”

Matt Baker, Executive Director of Enterprise Strategy bij Dell
“Al lange tijd zijn wij een open source deelnemer – maar leveren ook bijdragen. Hierdoor zijn wij ons bewust van de wederzijdse afhankelijkheid van ingewikkelde open source cloud-initiatieven. Onze samenwerking met Red Hat bij projecten als OpenShift, Docker, Project Atomic, Kubernetes, en OpenStack komt voort uit het belang dat wij hechten aan open samenwerking, zodat onze klanten kunnen slagen met geavanceerde open cloud-technologieën. OpenShift Commons luidt een nieuw tijdperk in van samenwerking in een open cross-ecosysteem. Dell blijft het peer-to-peer netwerk ondersteunen door deze verschillende projecten te verbinden aan klanten, ISV’s, dienstverleners en cloud-hosts.”

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 5 oktober 2016
http://www./: What a fun post. yesterday while reading Home Is Where The Wine Is the author mentioned several tim...

Top 3 bedrijfsnieuws van afgelopen week: Previder, BIT en Schuberg Phillis
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

De marktwaarde van werknemers van datacenters en hosters
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...