Red Hat maakt resultaten tweede kwartaal boekjaar 2017 bekend

Omzet tweede kwartaal $600 miljoen, 19 procent meer dan het voorgaande jaar

  • Bedrijfsnieuws van
  • Red Hat
  • geplaatst op
  • 22 september 2016 10:55 uur

Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), leverancier van opensourceoplossingen, heeft de resultaten bekend gemaakt van het tweede kwartaal van boekjaar 2017 dat afliep op 31 augustus 2016.

“Onder onze resultaten van het tweede kwartaal behoren 18 procent groei ten opzichte van een jaar eerder voor onze infrastructuur-oplossingen en 33 procent groei voor applicatieontwikkelingen en andere nieuwe technologieën,” aldus Jim Whitehurst, president en CEO van Red Hat. Digitale transformatie en hybride cloud computing veranderen de manier waarop applicaties worden gebouwd, ingezet en beheerd. Organisaties die agile ontwikkeltechnologieën voor applicaties, zoals Linux containers adopteren, kunnen op Red Hat vertrouwen als hun strategische partner om de infrastructuur en applicatieontwikkelplatformen te moderniseren.”

“In het tweede kwartaal profiteerden we wederom van een sterke vraag en solide uitvoer,” aldus Frank Calderoni, Executive Vice President, Operations en Chief Financial Officer van Red Hat. “We realiseerden in het tweede kwartaal andermaal een recordaantal deals met een waarde van meer dan $1 miljoen, een stijging van 60 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.  Het laat het engagement van onze klanten zien en de grote vraag naar ons groeiende technologieportfolio aangezien bedrijven digitale transformatie en de hybride cloud omarmen.”

Omzet
De totale omzet in het tweede kwartaal bedraagt $600 miljoen, een toename van 19% in U.S. dollars ten opzichte van een jaar eerder, en 18 procent op basis van constante valuta. De omzet afkomstig uit abonnementen in het kwartaal bedraagt $531 miljoen, 20 procent meer in U.S. dollars dan een jaar eerder, of 19 procent op basis van constante valuta. De omzet afkomstig uit abonnementen in het kwartaal is 89 procent van de totale omzet

De omzet uit abonnementen voor infrastructuur gerelateerde oplossingen voor het kwartaal bedraagt $427 miljoen, een toename van 18 procent in U.S. dollars ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder en 17 procent op basis van constante valuta. De omzet uit applicatieontwikkeling gerelateerde technologieën en andere nieuwe technologieën in het verslagkwartaal bedraagt $104 miljoen, een toename van 33 procent in U.S. dollars ten opzichte van het voorgaande jaar en 32 procent op basis van constante valuta.

Het GAAP operating income voor het tweede kwartaal bedraagt $82 miljoen, een stijging van 7 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Na aanpassing van diverse vergoedingen en kosten bedraagt het non-GAAP operating income $137 miljoen, 11 procent meer dan een jaar eerder. De GAAP operating marge bedraagt 13,7 procent en de non-GAAP operating marge 22,8%.

 Het GAAP net income in het tweede kwartaal komt uit op $59 miljoen, of $0,32 per aandeel tegen $51 miljoen, of $0,28 per aandeel in dezelfde periode een jaar eerder. Na correctie voor diverse vergoedingen en kosten bedraagt het net income volgens de non-GAAP methode in het verslagkwartaal $101 miljoen, of $0,55 per aandeel tegen $88 miljoen, of $0,47 per aandeel in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

De operating cash flow komt het tweede kwartaal uit op $97 miljoen, een afname van 21 procent ten opzichte van een jaar eerder. De totale, cash equivalents en investeringen op 31 augustus 2016 bedragen $2,0 miljard na het terugkopen van circa 1,8 miljoen aandelen die een waarde vertegenwoordigen van circa $127 miljoen.

Aan het einde van het tweede kwartaal bedroeg de total deferred revenue balance $1,68 miljard, een toename van 19 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Interconnect


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...