Samenwerking Reggefiber en Universiteit Twente voor stimuleren terugdringen aanlegschade

  • Bedrijfsnieuws van
  • Reggefiber
  • geplaatst op
  • 12 maart 2014 09:00 uur

Reggefiber en Universiteit Twente (UT) hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor het programma Zorgvuldige Aanleg en Reductie Graafschade (ZoARG). In dit studieprogramma worden praktijk en wetenschap samengebracht om innovatie van methoden, technieken en processen voor aanleggen te stimuleren. PDEng-kandidaten van de UT gaan gedurende twee jaar aan de slag om hoogwaardige oplossingen te ontwikkelen voor civieltechnische vraagstukken.

PDEng traject

Dit PDEng (Professional Doctorate in Engineering)-traject is bedoeld voor studenten die zich na hun masteropleiding willen richten op het ontwerpen van een oplossing voor een complex praktijkprobleem op het gebied van aanlegprocessen. De PDEng-kandidaten worden gekoppeld aan partners: bedrijven of instellingen met een praktijkvraagstuk. Onder wetenschappelijke begeleiding gaan de studenten aan de slag met het ontwikkelen van een oplossing. Na twee jaar zal dit resulteren in een hoogwaardige en creatieve oplossing die in de praktijk kan worden toegepast. Zowel voor de kandidaat als voor de partner is dit een unieke kans om kennis en innovatie toe te passen en in huis te halen. In totaal is er ruimte voor tien PDEng-kandidaten en partners.

Aanlegschade voorkomen

Het initiatief is ontstaan vanuit het streven om aanlegschade te voorkomen. Zowel Reggefiber als de UT houden zich intensief bezig met het optimaliseren van aanlegprocessen. Reggefiber doet dit vanuit haar rol als beheerder en exploitant van glasvezelnetwerken in Nederland en focust zich op het bevorderen van zorgvuldig graven en aanleggen. De UT doet onder meer onderzoek naar het proces van aanleg van kabels en leidingen en richt zich daarbij op het ontwikkelen van nieuwe technologieën, methodes en samenwerkingsvormen.

“Wij zijn erg verheugd over de samenwerking met Reggefiber en over het ZoARG-programma,” zegt Ed Brinksma, rector magnificus van de UT. “Het programma is een goed voorbeeld van de kracht van een combinatie tussen wetenschap en praktijk. Voor bedrijven is dit een uitgelezen kans om gebruik te maken van de wetenschappelijke kennis en technologieën die vanuit de UT beschikbaar zijn en om hun netwerk uit te breiden. De PDEng-kandidaten krijgen op hun beurt de mogelijkheid om zich in de praktijk te ontwikkelen tot de beste innovator.”

“Met deze samenwerking geven we onze missie om aanlegschade zoveel mogelijk te reduceren een stevige nieuwe impuls,” zegt Jan Davids, directeur bij Reggefiber. “Wij zien het als onze taak om zorgvuldig graven en aanleggen te bevorderen en zo het aantal schades tijdens de aanleg van een glasvezelnetwerk tot een minimum te beperken. Dankzij de samenwerking met de UT kunnen we uitgebreid inzoomen op alle aspecten van het proces, zoals de werkvoorbereiding, het grote graafwerk in straten en de afzonderlijke huisaansluiting. Zo tillen we onze bijdrage aan het voorkomen van aanlegschades naar een hoger niveau.”

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 5 oktober 2016
http://www./: Nicht meine PreisklasseEs gibt so viele tolle Weine im zweistelligen bereich das ich auf alles darÃ...

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...