Samenwerking tussen Lenovo en Nutanix krijgt gestalte

  • Bedrijfsnieuws van
  • Nutanix
  • geplaatst op
  • 21 maart 2016 12:18 uur

Sinds de ondertekening van de strategische alliantie tussen Nutanix enLenovo is er door beide bedrijven hard gewerkt om de samenwerking ook op lokaal niveau concreet vorm te geven. De Nederlandse en Belgische teams van Lenovo zijn volop partners aan het benaderen om het Lenovo HX-platform, een combinatie van Lenovo-hardware met Nutanix-software, onder de aandacht te brengen. Op 14 April organiseren Lenovo en Copaco nogmaals een kennissessie voor haar resellers te Houten, waarin het uitgebreid ingaat op de Nutanix/ Lenovo technologiecombinatie. Tevens vindt er op 31 Maart een spectaculair movie event plaats in Amsterdam Pathé Arena voor Lenovo en Nutanix resellers en eindgebruikers, waarvoor de registratie nog open is.

De samenwerking tussen Lenovo en Nutanix die november vorig jaar werd aangekondigd, biedt duidelijke synergie-voordelen. Nutanix is specialist op het gebied van hyperconverged infrastructuur. Dit is infrastructuur waarbij server, storage en virtualisatie gecombineerd zijn in één appliance. Een dergelijke infrastructuur mist de complexiteit van een gelaagde datacenterinfrastructuur en is daardoor bijzonder schaalbaar en veel eenvoudiger te beheren. Het innovatiegerichte Lenovo heeft op zijn beurt een groot internationaal netwerk van topengineers om eindgebruikers te ondersteunen. Door samen te werken kunnen beide bedrijven hyperconverged-oplossingen met Lenovo- en Nutanix-technologie versneld naar de markt brengen.

De eerste resultaten van de Nutanix-Lenovo samenwerking werden al begin december zichtbaar tijdens het Gartner Datacenter & Infrastructure Management event in Las Vegas. Lenovo presenteerde daar het Lenovo HX-platform, een door Lenovo gebouwde appliance uitgerust met Nutanix’ Acropolis- en Prism-software. De oplossing wordt momenteel uitgerold in de Benelux door teams van Lenovo. Speciale aandacht gaat daarbij uit naar de centrale en lokale overheid, de zorg, educatie en commerciële organisaties.

Raymond Wigmore, Sales Director Benelux,Enterprise Solutions bij Lenovo: “Lenovo en Nutanix delen de visie op het datacenter als Invisible infrastructure, infrastructuur waar gebruikers geen omkijken naar hebben waardoor die zich volledig kunnen richten op de applicaties die op de infrastructuur draaien. Bovendien staat zowel Nutanix als Lenovo achter het credo ‘think global, act local’. We staan op scherp om snel resultaten te bereiken met de uitrol van het innovatieve Lenovo HX platform in de Benelux.”

“De dynamiek in het datacenter is de laatste jaren enorm toegenomen. De eisen en wensen op het gebied van gebruikersgemak zijn hoger dan ooit. Bovendien heeft het toenemende gebruik van verschillende publieke en private clouds het beheer van de infrastructuur complex gemaakt. IT-afdelingen moeten, vaak met een gelijkblijvend budget, deze ontwikkelingen het hoofd bieden. De Lenovo-Nutanix-combinatie geeft hen de middelen om deze uitdagingen aan te gaan,” aldus Patrick van de Werken, Regional Director Northern Europe bij Nutanix.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van MailPlus


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...