Schneider Electric benoemt X-ICT tot elitepartner DCIM


Schneider Electric heeft X-ICT tot allereerste DCIM-elitepartner in Nederland uitgeroepen. Het bedrijf met vestigingen in Zwolle en Eindhoven, heeft de hoogste certificering behaald als het gaat om de DCIM-oplossingen van Schneider Electric. X-ICT was al InfraStruxure-partner, en is gespecialiseerd in oplossingen die bestaan uit stroom(distributie), racks, koeling, beveiliging, omgevingsbescherming en beheer.

Gartner bestempelt DCIM als een onmisbare component voor organisaties die hoge eisen stellen aan hun IT-dienstverlening. Het onderzoeksbureau verwacht dat meer dan 60 procent van de grote datacenters in 2017 gebruik gaat maken van DCIM-tools. Omdat datacenters inmiddels 30 procent per jaar groeien, neemt het energieverbruik aanzienlijk toe. Dat onderstreept nogmaals het belang van een oplossing zoals DCIM.

Elitepartnership

Om op de groeikansen van DCIM in te springen, heeft X-ICT kennis op het hoogste niveau van de diverse modulaire DCIM-oplossingen van Schneider Electric opgedaan. Zo bieden zij StruxureWare Datacenter Expert. Hiermee kunnen zij de gezondheid van een datacenter bepalen dankzij het monitoren van de volledige fysieke infrastructuur. Deze oplossing is zowel geschikt voor computerruimtes als grote datacenters. Daarnaast levert en implementeert X-ICT StruxureWare Datacenter Operation, waarmee organisaties allerlei what-if scenario’s kunnen beheren, plannen en uitvoeren. Tot slot biedt X-ICT ook StruxureWare Datacenter Operation aan voor het visualiseren en in kaart brengen van alle koppelingen in een datacenter.

Naast de DCIM-certificatie voldoet X-ICT aan alle eisen die Schneider Electric stelt aan het installeren van al hun andere oplossingen. De certificatie toont daarnaast aan dat X-ICT beschikt over een grondige expertise van en uitgebreide ervaring in de datacentermarkt. Ze zijn in staat gebleken om organisaties te adviseren over allerlei datacentervraagstukken. Denk hierbij aan hoe een datacenter eruit moet zien om zowel feilloos als energiezuinig te functioneren. Bovendien hebben ze veel ervaring met het implementeren van verschillende datacenteroplossingen, zowel op software- als hardwaregebied.

Bundeling van krachten

Peter van Broekhoven, Channel Manager IT Business bij Schneider Electric: ‘Onze DCIM-oplossingen lopen tot op heden voornamelijk direct. X-ICT beschikt over de juiste vaardigheden, ervaring en nodige branchespecifieke kennis om dergelijke oplossingen ook via ons partnerkanaal te kunnen aanbieden wat zij inmiddels met het nodige succes weten te realiseren. Daarom zijn ze een zeer gewaardeerde partner voor ons, hetgeen we hebben beloond door ze elitepartner te maken.’

Gerard van der Vegte en Jan van Gelder, directie X-ICT: “De goede samenwerking met Schneider Electric is voor ons van groot belang om onze klanten de beste oplossing te kunnen bieden. De oplossingen passen bij onze filosofie om de klant geheel te kunnen ontzorgen en de basis voor de ICT infrastructuur te leveren. De DCIM-oplossingen geven ons de kans om de klant voor nu en in de toekomst aan ons te binden en continu van toegevoegde waarde te zijn. Tevens gaan wij graag met de ontwikkelingen mee, omdat wij onze medewerkers de uitdaging en ontwikkeling willen aanbieden. Zij zijn gecertificeerd, gedreven en gemotiveerd om onze klanten te adviseren en te ondersteunen. De benoeming tot elitepartner betekent veel voor ons. Het is een prachtige waardering voor onze manier van werken en erkenning voor de succesvolle samenwerking.”

 

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van MailPlus


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?