Schuberg Philis biedt meer voor minder na succesvolle transitie

Forse investeringen in vergaande automatisering en tools werpen vruchten af in 2014


IT-outsourcing-dienstverlener Schuberg Philis heeft met succes zijn technologische transitie voltooid. Hierdoor zijn snelheid en flexibiliteit toegevoegd aan de cultuur van 100% veiligheid en controle. Door forse investeringen in vergaande automatisering en tools is Schuberg Philis voor het eerst in staat om projecten aan te bieden onder het prijsniveau van generieke marktpartijen, zonder dat het ten koste gaat van flexibiliteit en auditability. De omzet van 51 miljoen euro kwam in 2014 tot stand via nieuwe opdrachten van bestaande klanten en door de komst van nieuwe klanten als Jumbo en ACTIAM.

Pim Berger, directeur van Schuberg Philis: “We merken nu dat toonaangevende kwaliteit en kostenleiderschap elkaar niet uitsluiten maar juist heel goed samengaan. Door zelf te doen wat we onze klanten aanraden, tonen we aan dat automatisering de kosten drastisch kan reduceren, terwijl het niveau van de dienstverlening omhoog gaat. Gedegen financieel management is en blijft de belangrijkste pijler onder ons bedrijf. Omzetgroei is nooit ons hoofddoel. Voor onze continuïteit vinden wij het vooral belangrijk om onze winstgevendheid op een solide peil te houden. Dat laten we ook zien met onze stabiele netto winstmarge van 10%.”

Infra als code: de nieuwe norm

Schuberg Philis zet vol in op de toepassing van code en software-based diensten voor de bouw en het beheer van complexe IT-infrastructuren. Hierdoor is het mogelijk om de ontwikkeltijd drastisch in te korten en klanten tools in handen te geven, die vrijwel direct kunnen worden ingezet. De mogelijkheden hiervan zijn herkend door nieuwe klanten als Jumbo (online retail), ACTIAM (vermogensbeheer) en BKWI (overheid). BKWI schakelt Schuberg Philis in om de hosting en het management van de Centrale Omgeving Gezamenlijke elektronische Voorzieningen Suwi (GeVS) te verzorgen. Via Suwinet Services kunnen overheidsorganisaties gegevens van burgers en bedrijven digitaal bij elkaar opvragen en naar elkaar sturen.

De focus van Schuberg Philis is komen te liggen bij Infrastructure as a Service (IAAS), Platforms as a Service (PAAS) en Software as a Service (SAAS). Pim Berger: “Wij ontwikkelen slimme software die we steeds opnieuw kunnen inzetten. Met die ‘bouwstenen’ kunnen wij onze klanten bijna met één druk op de knop buitengewoon geavanceerde en veilige IT-ecosystemen aanbieden. Rabobank International Direct Banking, dat al klant bij ons was, heeft voor deze allernieuwste technologie gekozen om zijn bestaande IT-ecosysteem te vervangen door een veel compacter maar tegelijkertijd ook veel krachtiger ecosysteem.”

2014 was het keerpunt voor de acceptatie van cloud-based computing voor bedrijfskritische applicaties. De cloud van Schuberg Philis heeft zich dankzij de grote flexibiliteit bewezen als ideale oplossing voor het hosten van deze complexe en gefragmenteerde applicatielandschappen. Steeds meer informatie wordt opgeslagen in steeds meer verschillende IT-omgevingen die echter wel naadloos met elkaar moeten kunnen communiceren. De systemen worden voortdurend verder ontwikkeld maar moeten ook betrouwbaar en veilig zijn. Schuberg Philis host de infrastructuren in razendsnelle en uiterst veilige en auditable clouds.

Wat dit in de praktijk betekent, wordt duidelijk bij lezing van het jaarverslag van Schuberg Philis. Daarin staat een hele reeks interviews waarin klanten, collega’s en experts zich uitlaten over de ingrijpende veranderingen in hun werkterreinen. De PDF van het volledige jaarverslag kan op de nieuwspagina van Schuberg Philis worden gedownload.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Tilaa


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...