SEP AGondersteunt vanaf vandaag een API-gestuurde back-up voor Red Hat Enterprise Virtualization.

  • Bedrijfsnieuws van
  • Red Hat
  • geplaatst op
  • 7 oktober 2015 10:12 uur

De volledige integratie van Red Hat Enterprise Virtualization’s back-up API in SEP sesam zorgt voor continue bescherming van gegevens en het herstel van virtuele machines (VM’s) in IT-omgevingen. De geïntegreerde oplossing biedt een platform voor IT-beheerders die de SEP sesam management interface gebruiken om de status van gegevensbescherming van VM’s te controleren. De oplossing zal in versie 4.2.2 beschikbaar zijn voor SEP klanten in de herfst van 2015.

SEP sesam Hybrid back-up biedt snelle en intuïtieve mogelijkheden voor het herstel van VM’s. De oplossing biedt continue bescherming van gegevens van Red Hat Enterprise Virtualization VM’s zonder de noodzaak om back-up clients te installeren in alle virtuele machines. Het is tevens mogelijk om back-ups te maken van VM’s met daarop gespecialiseerde toepassingen en databases met SEP sesam. Een belangrijk voordeel van het platform is een command line interface die zeer gedetailleerde administratie van de back-up taken in een bedrijfsomgeving mogelijk maakt. De SEP sesam back-up server gebruikt Linux of Windows en ondersteunt ook Remote Device Servers. De back-up API is beschikbaar voor Red Hat Enterprise Virtualization vanaf versie 3.5.1.

SEP levert ondersteuning aan Red Hat Enterprise Linux-gebruikers vanaf versie 4. De SEP sesam back-up oplossing beschermt heterogene IT-omgevingen met Linux of Windows back-up servers op een platform-onafhankelijke wijze en vermindert de hoeveelheid gegevens met behulp van intelligente Si3 deduplicatie technologie, ongeacht het gebruikte opslagsysteem. Het is één van de weinige oplossingen op de markt waarmee alle gegevens kunnen worden opgeslagen en hersteld op meerdere netwerken en systemen, op een gecentraliseerde of gedecentraliseerde wijze. Bovendien ondersteunt het een breed scala aan virtualisatie platformen en besturingssystemen van Microsoft, Linux, Mac, Unix, FreeBSD en Sun Solaris.

Quru, een Brits bedrijf gespecialiseerd in IT-diensten en -oplossingen en een Red Hat Premier Partner en een SEP Advanced Partner, heeft de nieuwe SEP sesam clients voor Red Hat Enterprise Virtualization geïnstalleerd. Robin Porter, Business Development Manager bij Quru verklaarde: “Onze klanten draaien enkele van de grootste Red Hat Enterprise Virtualization omgevingen in het Verenigd Koninkrijk. Na uitgebreide tests hebben we met succes PoC installaties geïnstalleerd in een aantal bestaande omgevingen van onze klanten.”

“We zijn blij om weer samen te werken met Red Hat aan een geweldige oplossing”, zegt Georg Moosreiner, CEO van SEP. “We zijn blij om een complete back-up oplossing die Red Hat Enterprise Virtualization API ondersteunt aan te bieden waardoor onze klanten aan hun back-up SLA’s kunnen voldoen. Deze integratie zal bedrijven de kans geven om bedrijfskritische gegevens in virtuele omgevingen te verwerken, waardoor vaste en operationele kosten kunnen worden teruggebracht.”

Gunnar Hellekson, Director of Product Management voor Red Hat Enterprise Virtualization bij Red Hat, zei: “We zijn blij om samen te kunnen werken met SEP om deze nieuwe zakelijke back-up oplossing aan te bieden. Onze nieuwste versie van Red Hat Enterprise Virtualization brengt verbeterde back-up-functionaliteit via een speciale API, waardoor SEP technologieën geavanceerde databescherming mogelijkheden kan aanbieden.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...