Serverius levert DDoS bescherming aan NDIX gebruikers

  • Bedrijfsnieuws van
  • NDIX
  • geplaatst op
  • 23 maart 2016 10:48 uur

Serverius Connectivity is gestart met het leveren van haar DDoS-beschermingsproducten aan aanbieders op de digitale marktplaats van NDIX. Hiermee hebben aanbieders de mogelijkheid om via het NDIX-netwerk direct diensten bij Serverius af te nemen en deze aan hun eigen productportfolio toe te voegen.

Gijs van Gemert, directeur van Serverius: “Het aantal DDoS-aanvallen op IP-gerelateerde diensten neemt nog steeds toe. Waar het voorheen vooral ging om hostinggerelateerde diensten, zien we nu vooral een toename van aanvallen op internet access, point to point verbindingen, VoIP en andere private cloudoplossingen. Kortom, de gehele infrastructuur dient tegenwoordig te worden beschermd tegen DDoS-aanvallen.”

Bescherming afstemmen op applicatie
Van Gemert is er geen voorstander van DDoS-bescherming volledig uit te besteden: “Het is absolute noodzaak om de IP-bescherming vooraf volledig op de IP-applicatie af te stemmen. Dit kan alleen de applicatiebeheerder zelf. Want alleen hij heeft kennis over zijn IP-gebruik en is in staat om een juiste gepersonaliseerde bescherming af te stemmen op zijn gebruik. Een externe partij kan deze inschatting slecht maken. Er is dus maar één oplossing en dat is dat de beheerder zelf ‘in full control’ is.”

IP-bescherming in eigen beheer
Daarom biedt Serverius, als Nederlandse marktleider in DDoS-bescherming, een set van IP-bescherming waarmee de IP-beheerder zelf aan de slag kan. Deze kan daarmee zijn eigen IP-bescherming opzetten, beheren en bij aanvallen zien wat er gebeurd. Van Gemert: “Het is dus een verlengstuk van zijn eigen omgeving, niet iets externs waarbij hij maar moet hopen dat het goed gaat. Want voordat je het weet beland je tijdens een aanval in het web van menselijke support, zoals dat momenteel bij ongeveer elke externe DDoS-beveiligingspartij het geval is. Met ons product is de aanbieder zelf in control. Ideaal voor de aanbieders op de NDIX-marktplaats, zij zijn doorgaans voldoende technisch onderlegd om alles zelf te regelen.”

Samenwerking tussen aanbieders
Dennis Seppenwoold, accountmanager van NDIX, moedigt samenwerking tussen de aanbieders op de NDIX-marktplaats aan: “In deze huidige tijd waarin ICT-veiligheid hoog op de agenda van elk bedrijf staat, kan de DDoS-dienst van Serverius een mooie toevoeging zijn op de diensten van de overige aanbieders op onze marktplaats. Middels de NDIX-PoP in de Serverius datacenters kan er op eenvoudig wijze worden gekoppeld op laag 2, zoals dat op alle locaties kan. Er kan worden gekoppeld via 1G en 10G poorten, dus elke gewenste snelheid kan worden afgenomen.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van BIT


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...