SmartDC wederom bij de snelst groeiende bedrijven van Nederland

SmartDC 21e in FD Gazellen awards 2014

  • Bedrijfsnieuws van
  • SmartDC
  • geplaatst op
  • 12 november 2014 17:21 uur

SmartDC is voor het tweede jaar op rij in de prijzen gevallen tijdens de prestigieuze Financieele Dagblad Gazellen awards. Met het grootste datacenter van Zuid-Holland heeft SmartDC de 21e plaats behaald in Zuid-Holland met een groeipercentage van 127%. Vorig jaar debuteerde SmartDC op de Gazellen Awards met een respectabele 18e positie.

De prestatie van de afgelopen jaren is minstens net zo bijzonder, omdat in absolute cijfers de omzet en winst harder zijn gegroeid dan in de voorgaande periode. “De ware prestatie zit hem in het vasthouden van onze groei” zegt Richard Boogaard; Managing director van SmartDC. “SmartDC: Dataport of Rotterdam groeit gemiddeld met 120 racks per jaar. Daarnaast heeft SmartDC in februari jongstleden haar deuren geopend in Heerlen.”

In Zuid-Limburg heeft SmartDC in het iconische CBS gebouw een nieuw datacenter gebouwd. In het eerste jaar zijn direct enkele carriers in-house aangesloten om de connectiviteitsvraag van klanten te beantwoorden. Boogaard: “Dit zijn prestaties waar wij als bedrijf erg trots op zijn. Het is daarom erg mooi dat ons werk bekroond wordt met een award van het Financieele Dagblad.”

SmartDC is sinds haar oprichting in 2009 ieder jaar met 30% gegroeid. Op de vraag waar het succes van deze Rotterdamse onderneming aan te danken is, antwoordt Richard Boogaard “Bij SmartDC staan klanten en techniek voorop. We hebben vanaf dag één goed kunnen inspelen op de behoeftes van onze klantengroep. Vanaf dag één is SmartDC winstgevend en dit stelt ons in staat elk jaar nieuwe suites bij te bouwen.” De winstgevendheid is een harde eis van de Gazellen Awards: om genomineerd te kunnen worden moet de onderneming drie jaar op rij een groeiende omzet hebben behaald en elk boekjaar winstgevend te zijn.

Boogaard: “Vanwege de modulaire wijze waarop wij ons datacenter opbouwen kunnen wij, per suite, specifieke klantbehoeften opnemen in het design waardoor bij SmartDC. Dat betekend dat wij suites bijbouwen op basis van de wensen en eisen van onze klanten. Naast flexibiliteit naar de klant biedt dit ook een schaalbaar model voor verdere investeringen.”

 

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...