Solcon en BIT verbinden datacenters met eigen Layer 2 verbinding

Geografisch en juridisch gescheiden datacenters dedicated verbonden via glasvezel

  • Bedrijfsnieuws van
  • Solcon
  • geplaatst op
  • 13 februari 2014 13:43 uur

BIT en Solcon, internet service providers voor zakelijke gebruikers, hebben onlangs hun datacenters in Ede en Apeldoorn direct verbonden met een dedicated glasvezel en eigen DWDM apparatuur. Met de ingebruikname van de eigen dedicated 10G kanalen is nu ook synchrone replicatie mogelijk tussen de hemelsbreed 35 km van elkaar af liggende datacenters. De nieuwe verbinding is opgeleverd naast de eerder gerealiseerde koppeling tussen BIT en Solcon in Amsterdam en zijn de datacenters nu ook redundant verbonden.

Juridisch gescheiden
BIT en Solcon bieden sinds vorig jaar klanten de mogelijkheid om vanuit twee juridisch gescheiden datacenters in Ede en Apeldoorn dezelfde colocatie diensten af te nemen. Een afnemer van colocatiediensten sluit twee contracten, één met BIT en één met Solcon. Beide datacenters beschikken over het ISO 27001-certificaat en zijn beiden lid van de DHPA.

Alex Bik, technisch directeur van BIT: “Eigenlijk zou je deze samenwerking moeten zien als ‘Disaster Recovery nieuwe stijl’. Niet alle bedrijven beschikken over een uitwijklocatie en vaak niet in de laatste plaats vanwege de kosten. Dankzij deze samenwerking bieden we onze klanten zowel een hoge beschikbaarheid als continuïteit. Een combinatie die veel bedrijven zal aanspreken.”

Voordelen klant
De klant profiteert dat de verbinding inclusief is bij afname van datacenter ruimte in beide datacenters. “We leveren bij een heel rack kosteloos een 1Gbit verbinding tussen beide datacenters”, aldus Peter van der Vlies, algemeen directeur van Solcon. “Klanten die op zoek zijn naar de hoogste beschikbaarheid en die veel bandbreedte nodig hebben kunnen we hiermee perfect bedienen. De bandbreedte is direct beschikbaar en indien men wil doorgroeien kunnen we dit voor een interessante prijs aanbieden.”

Ruimte voor groei
Met de dedicated glasvezel is er voor de klanten van BIT en Solcon een 10 keer zo grote bandbreedte beschikbaar als voorheen en is er tevens de mogelijkheid die bandbreedte gemakkelijk verder uit te breiden. Er is ruimte om op te schalen naar meerdere 10G kanalen.

De Layer 1 verbinding heeft een fiberlengte van 60 km tussen de datacenters in Ede en Apeldoorn en heeft een latency van 260ns. Hierdoor is synchrone replicatie perfect mogelijk. En inmiddels is in november 2013 de eerste klant met een dedicated 10G naar volle tevredenheid opgeleverd.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...