SURFnet met Quanza op weg naar SURFnet8


Niet dat de ruim 1 miljoen gebruikers van het huidige 11.000 km lange glasvezelnetwerk iets te klagen hebben. Door state-of-the-art DWDM en 100G ethernettechnologie te combineren met innovatieve dienstverlening zoals Bandwidth On Demand en SURFlichtpaden opereert SURFnet op het scherpst van de snede van wat de technologie en de markt te bieden hebben.

Op het scherpst van de snede opereren, dat ligt de snelgroeiende IT-dienstverlener Quanza wel. “Als beheerspecialist met roots in de ISP-sector zijn wij gewend om pragmatisch om te gaan met continu veranderende techniek.” zegt Quanza’s directeur Frans ter Borg. Zo is de dienstverlener fabrikant-onafhankelijk, een must voor SURFnet, omdat de leverancier van de volgende generatie van het netwerk nog niet is gekozen.

Een andere eis van SURFnet was volledige ontzorging. Het volledige operationele beheer, inclusief alle werkzaamheden op locatie en een 24×7 bereikbare helpdesk, wordt uitbesteed aan Quanza. Voor de klanten van SURFnet verandert daardoor in de dagelijkse praktijk niets en de experts bij SURFnet kunnen zich daardoor richten op het ontwikkelen van innovatieve netwerkdiensten voor de eindgebruikers. “Deze aanpak sluit naadloos aan bij onze visie dat de beste resultaten worden bereikt door organisaties die zich volledig concentreren op hun ambities” zegt ter Borg.

SURFnet gelooft in de kracht van samenwerking in het leveren van innovaties. “Nauwe samenwerking is ontzettend belangrijk in een innovatieve omgeving. Met Quanza als partner voor operationeel netwerkbeheer werken we ook de komende jaren weer aan hoogwaardige dienstverlening voor onze doelgroep en innovatie op het SURFnet-netwerk,” legt Erwin Bleumink, algemeen directeur, uit.

“En toen men letterlijk vroeg om proactief handelen, flexibiliteit, klantgerichtheid, een oog voor kwaliteit en een sterk gevoel van ownership wisten we zeker dat we in moesten schrijven” voegt ter Borg toe.

En met succes, ter Borg en Bleumink sloten op 15 februari 2016 in Utrecht een overeenkomst voor tenminste vier jaar, met een optie om twee maal twee jaar te verlengen. “Wij zijn erg blij met dit contract en omdat het gevoel tussen beide partijen vanaf het eerste moment goed is, gaan wij vol vertrouwen dit partnership aan” aldus ter Borg.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...