Symantec beveiligt meer dan 1 miljard Internet of Things (IoT)-apparaten

Symantec breidt beveiligingsportfolio uit om IoT-apparaten te beschermen tegen zero-day-aanvallen

  • Bedrijfsnieuws van
  • Symantec
  • geplaatst op
  • 26 augustus 2015 10:24 uur

Symantec maakt vandaag bekend meer dan één miljard Internet of Things (IoT)-apparaten te gaan beveiligen, variërend van televisies en auto’s tot slimme meters en belangrijke infrastructuur. In 2020 zullen er naar verwachting 25 miljard IoT-apparaten zijn[1], en Symantec neemt het voortouw in het beschermen van consumenten tegen aanvallen op hun met internet verbonden apparaten.

“Terwijl IoT-innovatie en -acceptatie blijft groeien, groeit ook de kans op nieuwe online beveiligingsrisico’s. In de auto-industrie bijvoorbeeld, kunnen hackers letterlijk met hun toetsenbord een auto besturen en de rem gebruiken,” aldus Wouter Mariën, Country Sales Manager Belux van Symantec. “Naast de gezondheidszorg en detailhandel, werken we ook nauw samen met producenten in de auto-, industrial control- en halfgeleiderindustrie.”

Als onderdeel van de bredere Unified Security Strategy, investeert Symantec in en biedt het de meest uitgebreide IoT-beveiligingsoplossingen die beschikbaar zijn in de industrie. Dit aanbod omvat verificatie, apparaatbeveiliging, analyses en beheer om te helpen voorkomen dat auto’s, medische apparaten, industriële controlesystemen en talloze consumentenelektronica gehackt en elektronisch gegijzeld worden.

Het IoT-technologieportfolio van Symantec bevat:

  • Beveiliging van apparaten met Symantecs Embedded Critical Systems Protection: Symantecs nieuwste aanbod beschermt IoT-apparaten door de software die ingesloten is in het apparaat te vergrendelen om deze te beschermen tegen zero-day-aanvallen en om risico’s te voorkomen. Symantec heeft een overeenkomst gesloten met Wincor, ‘s werelds leidende aanbieder van IT-oplossingen en -diensten aan retailbanken en de detailhandel, en met andere leidende producenten in de industriële en automotive-sector.
  • IoT-roots of trust en -apparaatcertificaten: Symantec werkt samen met ‘s werelds grootste chipproviders en cryptografische bibliotheek-partners, waaronder Texas Instruments en wolfSSL, om beveiliging op hardwareniveau in te sluiten. Deze samenwerkingen combineren de leidende Certificate Authority van Symantec met de insluitbare engines van partners om nieuwe “Roots of Trust,” de hoekstenen voor apparaten om informatie, veilig te versleutelen en verifiëren.
  • Code signing-certificaten en veilige app-services: Om ervoor te zorgen dat de code die draait op IoT-apparaten geautoriseerd is, levert Symantec code signing-certificaten en een op cloudgebaseerde signing-as-a-service voor een aantal code-indelingen die relevant zijn voor IoT.
    De toekomstplannen van Symantec om bedrijven te helpen met het aanpakken van IoT-beveiliging omvatten het introduceren van nieuwe technologieën, zoals een IoT-portal voor het beheren van alle IoT-beveiliging vanaf een enkele interface en beveiligingsanalyses voor het proactief detecteren van afwijkingen die kunnen duiden op sluipende aanvallen op IoT-netwerken.

Om innovatie in IoT-beveiliging een impuls te geven, heeft Symantec onlangs een samenwerking met Frost Data Capital aangekondigd om startende bedrijven te helpen met financiering, resources en expertise. Frost Data Capital versterkt startende bedrijven met ervaren ondernemers, bewezen innovatiemethoden en -processen, en grondige ervaring in big data-analyses, IoT en gezondheidszorg. Deze startende bedrijven krijgen de kans om samen te werken met Symantec om de meeste complexe uitdagingen aan te gaan in het bedreigingslandschap van de toekomst.

Ondersteunende partners:
“Voor Wincor Nixdorf was het belangrijk om Symantec te selecteren voor het leveren van de veiligste middelen aan mensen die financiële transacties uitvoeren op pinautomaten. Symantecs belangrijkste beveiligingstechnologie, in combinatie met de domeinkennis van Wincor Nixdorf, leidde tot een oplossing die de beste beveiliging biedt tegen software-aanvallen op pinautomaten,” zei Karan Oberoi, internationaal productmanager – softwarebeveiliging, Wincor Nixdorf.

“Het leveren van veilige, eenvoudige en naadloze verificatie vereist ingesloten certificaten in IoT-producten,” aldus Gil Reiter, directeur, strategische marketing – IoT, Texas Instruments (TI). “Om klanten te helpen met veilige communicatie in de cloud heeft TI onlangs het basiscertificaat van Symantec ingesloten in meerdere IoT-apparaten om internetcommunicatie en firmware-updates digitaal te ondertekenen en verifiëren. In de toekomst zal TI nieuwe functies aanbieden voor geverifieerd beveiligd opstarten met digitaal ondertekende ontwikkelaarscodes die klanten helpen de beveiliging van IoT-apparaten te verhogen.”

“De IoT-markt is op zoek naar een uitgebreide beveiligingsoplossing,” aldus Larry Stefonic, oprichter en CEO van wolfSSL. “Aangezien de industrieleiders op het gebied van IoT infrastructuur vertrouwen, spelen wolfSSL Inc. en Symantec in op de behoeften van de markt met hun gecombineerde oplossing om ontwikkelaars te helpen zich te beveiligen tegen de drie meest fundamentele beveiligingsuitdagingen in de IoT: Man in the Middle (MITM)-aanval, veilige firmware-updates en het versleutelen van data op het apparaat.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van BIT


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...