Tintri zorgt voor een nieuwe definitie van Quality of Service (QoS)

  • Bedrijfsnieuws van
  • Tintri
  • (PR-bureau:
  • Touchdown PR)
  • geplaatst op
  • 10 april 2015 14:14 uur

Tintri Inc., leverancier van smart storage-oplossingen voor virtualisatie- en cloud-omgevingen, kondigt vandaag de introductie aan van drie nieuwe productversies. Deze maken een einde aan veel voorkomende pijnpunten op het gebied van opslagprestaties en -beleidsregels waar zakelijke datacenters en service providers al geruime tijd mee worstelen.

  • Tintri OS 3.2. Beheerders kunnen nu drempelwaarden voor de IOPS toekennen aan individuele virtuele machines. Deze mogelijkheid wordt aangevuld met krachtige visualisatie in de gebruikersinterface, zodat beheerders precies kunnen zien welke gevolgen hun wijzigingen hebben op de latency op VM-niveau. Deze visualisatie omspant de gehele infrastructuur, inclusief de latency die toe te schrijven is aan de host, het netwerk, systemen die om opslagbronnen wedijveren (contention) of throttling in het kader van beleidsregels voor de Quality of Service (QoS).
  • Tintri SyncVM. Deze nieuwe softwareoplossing is gebaseerd op technologie waarop Tintri octrooi heeft aangevraagd. Tintri SynchVM maakt het mogelijk om snapshots van een individuele machine te doorlopen zonder verlies van de voorgaande snapshot of de prestatiegeschiedenis. Beheerders kunnen daarnaast honderden onderliggende virtuele machines bijwerken wanneer de bovenliggende virtuele machine is gewijzigd. Hiervoor hoeven ze geen gegevens fysiek te verplaatsen of de virtuele machine of opslag opnieuw te configureren. Ze kunnen het proces zelfs volledig automatiseren met Tintri PowerShell of REST API’s.
  • Tintri Global Center 2.0. Bedrijven en service providers kunnen nu meer dan 100.000 virtuele machines beheren en bewaken vanaf een centrale locatie. Ze kunnen dynamische verzamelingen virtuele machines beheren op basis van groepsdefinities en beleidsregels. Groepen kunnen VMstores, verschillende typen hypervisors en geografische locaties omvatten.

Conventionele opslagtechnologie biedt bedrijven louter de mogelijkheid om de QoS in te stellen op LUN- of volumeniveau. Vervolgens moeten ze maar raden naar de gevolgen voor de prestaties. Tintri biedt beheerders echter de mogelijkheid om met een simpele schuifregelaar de minimale en maximale IOPS-waarden voor individuele virtuele machines in te stellen. De latency voor virtuele machines wordt in hetzelfde scherm weergegeven, zodat de gevolgen van de wijzigingen direct inzichtelijk zijn.

Programmeerteams kunnen met SyncVM sneller applicaties ontwikkelen en testen. Updates die voorheen uren of dagen in beslag namen, kunnen daarmee in enkele minuten worden voltooid. Opslag- en virtualisatieteams kunnen een geschiedenis van snapshots voor elke virtuele machine doorlopen en de juiste gegevens vrijwel direct herstellen. Op deze manier hoeven ze nooit complete LUN’s of volumes te herstellen en verliezen ze geen eerdere of latere herstelpunten tijdens het doorlopen van de geschiedenis van snapshots.

Providers die klanten uiteenlopende serviceniveaus bieden, kunnen nu op eenvoudige wijze standaardbeleidsregels voor de prestaties instellen en de kosten op transparante wijze doorberekenen aan hun klanten. Nieuwe mogelijkheden in de nieuwe versie maken het mogelijk om opslagtaken vanuit een centrale beheerlocatie te automatiseren. Dit is mogelijk voor meer dan 100.000 virtuele machines die verspreid over verschillende datacenters en hypervisors worden gehost. Een klant van Tintri die de nieuwe versie momenteel test, is in staat om 700 TB aan data door één werknemer te laten beheren, in slechts 30% van de tijd die daar normaliter voor nodig was.

“QoS geniet de warme belangstelling van brancheanalisten, die deze functionaliteit als een ‘must-have’ bestempelen”, aldus Ken Klein, de CEO van Tintri. “Veel leveranciers wijzen erop dat QoS kan worden ingezet om SLA’s voor de prestatieniveaus aan te bieden en een opslag te bieden voor interferentie binnen gedeelde omgevingen. Sommige leveranciers hebben het zelfs over fijnmazig beheer van de QoS op het niveau van opslagvolumes. Ervan uitgaande dat een volume honderden of zelfs duizenden virtuele machines kan bevatten waarop uiteenlopende serviceniveaus van toepassing zijn, is de waarde van QoS op het niveau van opslagvolumes twijfelachtig. Met de mogelijkheid om prestatiegaranties in te stellen op het niveau van virtuele machines geeft Tintri een compleet nieuwe betekenis aan QoS.”

“Beheerders moeten de mogelijkheid hebben om tijdens het uitvoeren van opslagtaken – QoS, snapshots, klonen, replicatie enzovoort—metingen te raadplegen van de IOPS, latency, doorvoer, flash hit ratio’s op het niveau van virtuele machines”, aldus Eric Burgener, research director Storage bij IDC. “Tintri biedt deze mogelijkheid al sinds de introductie van zijn producten in 2011. Volgens IDC is beheer op VM-niveau de toekomst. Dit verbetert de efficiëntie van opslagtaken en maakt het opslagbeheer intuïtiever voor de ICT-generalisten die steeds vaker de opslag in gevirtualiseerde omgevingen beheren.”

Tintri OS 3.2 is vanaf mei verkrijgbaar voor gebruikers van Tintri VMstore met een geldig onderhoudscontract bij Tintri
Tintri SyncVM is vanaf mei verkrijgbaar op basis van een afzonderlijke softwarelicentie voor gebruikers van Tintri VMstore.
Tintri Global Center 2.0 is vanaf mei verkrijgbaar voor alle gebruikers van Tintri Global Center met een geldig ondersteuningscontract en op basis van een afzonderlijke softwarelicentie voor gebruikers van Tintri VMstore.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Interconnect


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 5 oktober 2016
http://www./: What a fun post. yesterday while reading Home Is Where The Wine Is the author mentioned several tim...

Top 3 bedrijfsnieuws van afgelopen week: Previder, BIT en Schuberg Phillis
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

De marktwaarde van werknemers van datacenters en hosters
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...