True maakt het makkelijk domeinnamen met niet-Westerse karakters te gebruiken

PHP open-source library voor iedereen beschikbaar

  • Bedrijfsnieuws van
  • True
  • geplaatst op
  • 10 maart 2014 14:14 uur

Managed hostingprovider True heeft opensourcesoftware ontwikkeld om makkelijk gebruik te kunnen maken van domeinnamen waarin unicode-karakters, bijvoorbeeld uit een niet-westers schrift zoals Arabisch of Hiragana (Japans schrifttype), zijn opgenomen. True kan dankzij de ontwikkelde software klanten eenvoudig domeinnamen aanbieden met unicode-karakters.

True sluit hiermee aan bij de recente ontwikkeling dat meer en meer organisaties overstappen op domeinnamen met internationale karakters. Een van de redenen hiervoor is dat beschikbare domeinnamen met de gebruikelijke ASCII-karakters beginnen op te raken. Aangezien deze namen meestal unicode-karakters bevatten, is het echter nodig deze namen eerst te converteren naar zogeheten ‘punycode’, alvorens ze als een domeinnaam te kunnen registreren.

De software die True heeft ontwikkeld, draagt zorg voor deze conversie. Vergeleken met bestaande (PHP-) code voor deze conversie maakt de True-software de conversie vooral makkelijker als er sprake is van portable codes tussen verschillende hosts (bijvoorbeeld onder Windows en Mac OS), of als het niet mogelijk is zogeheten PECL-extensies te installeren.

Technisch gezien is de True-software een PHP library voor de conversie van een in UTF-8 gecodeerde domeinnaam in Internationalizing Domain Names in Applications (IDNA) ASCII-formaat, en omgekeerd. IDNA is een mechanisme dat al in 2003 is gedefinieerd voor de afhandeling van internationale domeinnamen die non-ASCII-karakters bevatten. Een applicatie die geen ondersteuning biedt voor IDNA is niet in staat om met domeinnamen te werken die non-ASCII-karakters bevatten. Dat lukt echter wel als het juiste, maar meestal zeer cryptische, ASCII-equivalent wordt opgegeven.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...