Truston kiest voor datacenter- en netwerkdiensten van Vancis

  • Bedrijfsnieuws van
  • Vancis
  • geplaatst op
  • 5 september 2014 15:17 uur

Truston Solutions B.V. kiest voor haar Shared Service Center voor de datacenter- en netwerkdiensten van Vancis, aanbieder van hoogwaardige ICT-diensten. Truston, specialist op het gebied van Oracle Health Insurance (OHI), biedt door middel van het Service Center de OHI-applicatie suite als Software as a Service (SaaS) aan aan zorgverzekeraars. OHI is een basisapplicatie die zorgverzekeraars gebruiken om primaire bedrijfsprocessen te regelen, zoals polisbeheer, debiteurenbeheer, verwerking van declaraties en contractmanagement. Door het SaaS-model hoeven de zorgverzekeraars zich niet meer te bekommeren over eigen apparatuur en aanschaf van software licenties. Ook het beheer (technisch, applicatief (deels) en functioneel) van de OHI-suite wordt nu door Truston uitgevoerd.

Truston heeft haar OHI-infrastructuur geplaatst in de twee datacenters van Vancis. Het bedrijf neemt ook netwerk- en internetconnectiviteit tussen beide datacenters af om zo de beschikbaarheid van de applicatie te optimaliseren. OHI wordt vanuit beide datacenters van Vancis aangeboden en is geografisch redundant opgebouwd. Vancis verzorgt hierin de netwerkbeveiliging door de inzet van managed firewalls. Daarnaast levert Vancis netwerkdiensten aan Truston buiten het datacenter om. Zo beheert Vancis de netwerkapparatuur op locatie van zorgverzekeraars en levert de ICT dienstverlener advies omtrent netwerkvraagstukken.

Beschermde omgeving

De datacenters zijn fysiek gescheiden maar zijn virtueel gezien één. Paul van Roozendaal, algemeen directeur van Vancis: ‘Wij hebben alle netwerkcomponenten volledig geografisch redundant, in een zogenaamde active/active configuratie opgebouwd vanuit onze eigen datacenters. Mocht er een component falen dan heeft dit geen invloed op de beschikbaarheid en de performance van de applicatie. De OHI SaaS-omgeving moet namelijk te allen tijde beschikbaar zijn. De oplossing dient daarom in hoogwaardige datacenters te draaien die elkaar kunnen opvangen met een betrouwbare netwerkinfrastructuur.’

Keuze Vancis

Ton Leppers, directeur van Truston: ‘Wij kozen voor Vancis omdat beide datacenters van Vancis voldoen aan de technische eisen omtrent hoogwaardige datacenters. Ook de systemen en diensten voldoen aan alle technische voorwaarden. Denk hierbij aan UPS-systemen, noodstroomaggregaten, brandpreventie- en koelsystemen. Daarnaast beschikt Vancis over de juiste papieren op het gebied van beveiliging. Zo heeft Vancis het ISO-certificaat voor informatiebeveiliging (ISO/IEC 27001) en het ISO 9001:2008-certificaat, dat betrekking heeft op kwaliteitsmanagement binnen een organisatie. Verder speelde de gunstige connectiviteit een rol in ons besluit; het Vancis Amsterdam datacenter is een “AMS-IX certified datacenter”. Door de aanwezigheid van meer dan 100 verschillende ISP’s, Carriers en Telco’s in de datacenters is het erg eenvoudig voor eindklanten om additionele diensten af te nemen bij partijen die ook in de Vancis datacenters staan opgesteld.”

Omdat de OHI-applicatiesuite nu als SaaS-model beschikbaar is kunnen de verzekeraars zich vanaf heden focussen op hun core business. De eerste zorgverzekeraar draait inmiddels productie op deze oplossing en de tweede zorgverzekeraar zal naar verwachting dit najaar gebruik gaan maken van de SaaS-oplossing.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van MailPlus


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?