Unisys krijgt contract voor IT-diensten toegewezen onder het grootste raamcontract ooit van de Europese Commissie

Twee door Unisys aangevoerde consortia krijgen contracten toegewezen voor het ondersteunen van applicaties, architectuur, informatiebeheer, webcontent en geografische informatiesystemen

  • Bedrijfsnieuws van
  • Unisys
  • geplaatst op
  • 10 maart 2015 10:05 uur

De Belgische dochteronderneming van Unisys heeft in november 2014 contracten toegekend gekregen onder het ESP-DESIS (External Service Provision for Development, Studies and Support for Information Systems) III raamcontract. Dit raamcontract is het grootste dat ooit toegekend werd door de Europese Commissie.

Onder de voorwaarden van het contract zullen Unisys België en zijn partners IT-ondersteuning en -diensten gaan leveren aan meer dan 40.000 ambtenaren voor applicaties, architectuur, informatiebeheer, webcontent, data warehousing, business intelligence en geografische informatiesystemen. De consortia werden geselecteerd op hun vermogen de Europese Commissie te voorzien van een strategische benadering van sourcing, dienstenlevering en end-to-end ondersteuning van haar IT-behoeften.

Het algemene raamcontract werd toegekend in vier delen, met elk deel gericht op het bieden van een andere categorie IT-diensten. Unisys België gaat twee consortia leiden: één voor projectmanagement-, analytics- en consultancy-diensten en een ander om de functionele en zakelijke behoeften van de Europese Commissie te ondersteunen. Unisys neemt ook deel aan een door de Trasys Group geleid consortium dat de ontwikkelingseisen moet leveren voor omgevingen als Oracle, Java en Microsoft SharePoint. Unisys dong niet mee naar het vierde deel van het contract.

Volgens de Europese Commissie is de totale waarde van de drie contractdelen waarvoor Unisys diensten gaat leveren, meer dan €800 miljoen. De verwachte inkomsten voor Unisys uit het raamwerk worden geschat op ongeveer €90 miljoen over de looptijd van vier jaar.

De consortia zullen alle activiteiten van de Europese Commissie ondersteunen en kunnen opschalen om nieuwe initiatieven en technologische behoeften te ondersteunen voor eventuele extra locaties in de regio. In eerste instantie zullen ongeveer 160 Unisys-medewerkers worden ingezet op locaties van de Europese Commissie in Brussel, Luxemburg en Ispra in Italië. De consortia zullen meer dan 1.850 IT-professionals mobiliseren voor het leveren van ondersteuning en diensten in heel Europa.

Bart Steukers, General Manager van Unisys Continental Europe: “We zijn blij met deze contracten, die onze positie als een van de top IT-leveranciers van de Europese Commissie versterken. We kijken ernaar uit om met de EC aan deze belangrijke projecten te werken.”

Unisys België werkt samen met de volgende organisaties voor deelcontract één, twee en drie: Trasys Group, Atos, Sogeti, Intrasoft, Fujitsu Technology Solutions, Everis, Engineering Ingegneria Informatica (EII), Iris en Piksel.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van BIT


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...