Unitt Nederland N.V. neemt GiMiScale over, dé specialist in Managed Public Cloud-diensten

Naast Private Cloud biedt Unitt Nederland nu ook Managed Public Cloud-diensten aan, gebaseerd op Amazon Web Services (AWS)

  • Bedrijfsnieuws van
  • Unitt
  • geplaatst op
  • 21 augustus 2014 09:52 uur

Vandaag kondigden de managementteams van Unitt Nederland N.V. en GiMiScale B.V. aan dat GiMiScale is overgenomen door Unitt Nederland. De overname is een krachtig signaal dat de beide bedrijven inzetten op de toenemende vraag van Public Cloud naast Private Cloud-diensten in de hogere marktsegmenten.

GiMiScale is een ‘Amazon Web Services Advanced Consulting Partner’. De organisatie beschikt over de zeer specifieke kennis en ervaring in het configureren, implementeren en beheren van ICT-diensten op basis van Public Cloud-infrastructuren terwijl Unitt de schaalgrootte, het marktbereik en de ervaring in de hogere marktsegmenten bezit om die toegevoegde waarde krachtig in de markt te zetten.

Dé Public Cloud-specialist

GiMiScale heeft zich vanaf de oprichting 100% gericht op dienstverlening rondom de Public Cloud. Vaak wenst de klant de inherente enorme schaalbaarheid van dat platform, zoekt de mogelijkheid om applicaties en data heel eenvoudig over diverse continenten uit te rollen of zoekt een ‘pay-as-you-go’-model voor een nieuw initiatief.

Perfect inpassen van Public Cloud in bestaande ICT-mix

Jethro Wallenburg, Director van GiMiScale: “De Public Cloud heeft een ‘Doe Het Zelf’-karakter dat de klant vraagt om zelf invulling te geven aan configuratie, testen, integratie met de bestaande ICT en 24/7 beheer. De meeste bedrijven kunnen dit pallet aan aanvullende vereisten niet 100% zelfstandig invullen; vaak ontbreken de hiervoor benodigde mankracht, ervaring en processen. Toch zien we bij grotere organisaties voorzichtige stappen richting de Public Cloud. Precies in dát spanningsveld ligt de toegevoegde waarde van GiMiScale.”
GiMiScale is als geen ander in staat om ICT-oplossingen te baseren op de Public Cloud en de aanvullende diensten te leveren die de moderne organisatie nodig heeft. Van het eerste ontwerp en de implementatie tot en met 24/7 beheer en monitoring: GiMiScale vult de ‘kale’ Public Cloud aan tot een totaaloplossing.

De voordelen van de bundeling van krachten

De kennis en kunde van de gecombineerde organisaties biedt bedrijven in de Benelux ‘het beste van twee werelden’. GiMiScale heeft de specialistische kennis en ervaring in huis om de Public Cloud tot een dienst van ‘Enterprise-niveau’ te verheffen, terwijl Unitt over de schaalgrootte, organisatie en het markbereik beschikt om die markten ook daadwerkelijk te bedienen.
Managing Director van Unitt Nederland, Hans Reinhart, vat de implicaties samen: “Concreet biedt deze bundeling van krachten nu alle voordelen van de Public Cloud in de hogere marktsegmenten, onder de vertrouwde paraplu van Unitt’s ISO 27001-gecertificeerde organisatie en aan de hand van haar door de tijd bewezen, ITIL-gebaseerde processen.
Ik ben ervan overtuigd dat we hiermee een unieke propositie bieden, waarbij de klant kan kiezen tussen de Public en de Private Cloud… Waar traditionele aanbieders de klant steevast richting Public Cloud óf Private Cloud willen sturen, biedt Unitt Nederland voortaan beide mogelijkheden.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Interconnect


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?