Vancis laat klant zelf clouddiensten samenstellen met CloudController® van InContinuum

  • Bedrijfsnieuws van
  • Vancis
  • geplaatst op
  • 10 oktober 2013 15:17 uur

ICT-dienstverlener Vancis biedt klanten directe toegang tot haar clouddiensten via de CloudController®-oplossing van softwareleverancier InContinuum. Dankzij deze cloud-automatiseringsoplossing kan een klant zelf alle diensten binnen de VancisCloud instellen, afnemen en gebruiken via een self-service portaal. Een klant is zo volledig in control.

CloudController® is een webplatform voor het beheren van clouddiensten als virtuele servers, applicaties en Platform as a Service. Het platform voorziet in het automatiseren van configuratie, bestellen, factureren, betalen, doorbelasten, inzet, onderhoud en support van alle typen beheerde diensten vanuit een private of publieke cloud infrastructuur. CloudController® werkt naadloos samen met beheerplatforms voor virtuele servers en virtuele desktops.

Het webplatform biedt klanten directe toegang tot de VancisCloud, waar zij altijd een actueel overzicht hebben van de door hen geselecteerde Cloud Building Blocks. Daarbij biedt Vancis in één scherm een compleet overzicht van alle gebruikte diensten. Dit ‘Single-Pane-of-Glass’-concept voorkomt dat een klant voortdurend moet inloggen op allerlei aparte systemen om diensten te bestellen, aan te maken of te monitoren.

De VancisCloud is een volledig beheerde en veilige cloudomgeving die voldoet aan de hoogste eisen voor wat betreft beschikbaarheid, veiligheid, milieu en ISO-certificeringen. De omgeving stelt bedrijven in staat om medewerkers altijd en overal toegang te bieden tot data en applicaties. Klanten betalen alleen voor daadwerkelijk afgenomen capaciteit. Onder de Cloud Building Blocks vallen onder meer connectiviteit, het aantal servers, back-up en de beveiligingsfaciliteiten.

“Met dit platform geven wij de meest praktische invulling aan het cloudconcept”, zegt Paul van Roozendaal, algemeen directeur van Vancis. “Klanten hebben op ieder moment vanaf elke plek directe toegang tot hun diensten. Zij zijn altijd in control en kunnen zonder tussenkomst van onze medewerkers zelf wijzigingen doorvoeren in hun virtuele datacenter. Zo zijn zij altijd flexibel en wendbaar, wat de effectiviteit en productiviteit verbetert.”

“Het feit dat Vancis CloudController® inzet in zo’n belangrijk, grootzakelijk cloudproject in plaats van een concurrerende oplossing is een onderstreping van onze strategie en visie. Wij bouwen voort op eerdere successen in de markt. CloudController® heeft zich ontwikkeld als tool voor het creëren, inzetten en beheren van ieder type clouddienst. Vancis heeft nu een volledig geautomatiseerde versie van IaaS in gebruik. Vancis gaat gebruikmaken van de volledige reeks van CloudController-mogelijkheden nu ze meer diensten voor PaaS, SaaS, STaaS uitrolt”, zegt Phillip Hyde, CEO van InContinuum Software. “De mogelijkheid om alle eigen en hybride cloudservices met het ‘Single-Pane-of-Glass’ van CloudController® te beheren en te monitoren, biedt Vancis en haar klanten operationele efficiëntie in de gehele dienstenlevenscyclus.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Tilaa


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...