Verizon lanceert Software Defined Networking-technologie van Cisco

Nieuwe WAN-oplossing biedt klanten van Verizon meer flexibilitei

  • Bedrijfsnieuws van
  • Verizon
  • geplaatst op
  • 9 september 2015 15:47 uur

Verizon introduceert een nieuwe software defined WAN-dienst. Deze maakt gebruik van de Intelligent WAN (IWAN)-technologie van Cisco om de kracht van internet te combineren met de prestaties en betrouwbaarheid van een privaat IP-netwerk. Dit stelt organisaties in staat om de onophoudelijke groei van het netwerkverkeer op te vangen.

“Met de nieuwe dienst van Verizon brengen we onze IWAN-oplossing naar een hoger niveau”, zegt Jeff Reed, vicepresident van de Cisco Enterprise Infrastructure Solutions Group. “De open architectuur van Cisco IWAN stelt Verizon in staat om bedrijven een flexibele, zeer veilige en betrouwbare dienst aan te bieden. Dankzij de ondersteuning door IWAN en de expertise van Verizon op het gebied van netwerkbeheer kunnen ondernemingen deze oplossing gebruiken om de applicatie-ervaring van hun werknemers en klanten te optimaliseren.”

Met de software defined WAN-oplossing van Cisco zorgt Verizon voor:

  • Een verbeterde gebruikservaring: geïntegreerde optimalisatiemogelijkheden voor snellere en betere prestaties van bedrijfsapplicaties
  • Een veilige infrastructuur en veilige applicaties: de oplossing maakt gebruik van robuuste, zeer veilige en gecertificeerde routingplatforms (ISR’s en ASR’s)
  • Lage operationele kosten: intelligent beheer van netwerkpaden zorgt voor een optimaal gebruik van MPLS en het internet
  • Flexibele ICT: organisaties kunnen met een hybride WAN sneller nieuwe locaties en diensten inrichten ter ondersteuning van belangrijke bedrijfsinitiatieven

“Verizon en Cisco hebben hun krachten gebundeld om een nieuwe generatie van netwerkoplossingen te ontwikkelen. Die oplossingen stellen bedrijven in staat om efficiënter en flexibeler te opereren”, zegt Shawn Hakl, vicepresident Enterprise Networking & Innovation bij Verizon. “Wij helpen bedrijven om de prestaties en beveiliging van hun netwerk te verbeteren door gebruik te maken van de meest effectieve manier om mobiele gebruikers te verbinden met applicaties in de cloud. Netwerken vragen meer dan ooit tevoren om een duidelijk overzicht en vakkundig beheer zodat ze voldoen aan de steeds hogere eisen van het digitale tijdperk.”

Verizon en Cisco zullen de oplossing vanaf september gezamenlijk aanbieden aan zakelijke klanten in de Verenigde Staten. De uitrol in de EMEA-regio wordt eind dit jaar verwacht. De nieuwe oplossing zal worden ondersteund door de consulting-divisie van Verizon, die bedrijven assisteert tijdens de overstap naar software defined netwerken.

Analistenbureau IDC verwacht dat de markt voor software definined networking (SDN) een omzet van 8 miljard dollar zal bereiken in 2018.*

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Interconnect


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...