Vijfde DHPA Techday staat voor de deur

  • Bedrijfsnieuws van
  • DHPA
  • geplaatst op
  • 16 april 2015 13:48 uur

De Dutch Hosting Provider Association (DHPA) organiseert op 21 mei 2015 de vijfde editie van de DHPA Techday in de Fokker Terminal in Den Haag. Dit event voor én door technici uit de online sector heeft dit jaar ‘All Hands-on Future Tech’ als thema en kijkt vooruit naar de ontwikkelingen die we de komende jaren in de sector mogen verwachten. De DHPA biedt bezoekers in samenwerking met hoofdpartner SIDN een inspirerende dag vol technologische innovaties en trends. Bezoekers kunnen op de DHPA Techday ook zelf aan de slag met verschillende nieuwe oplossingen.

Stel zelf een programma samen
Bezoekers stellen zelf een programma samen op basis van verschillende tracks. Hierdoor kan iedereen de juiste balans tussen fun en business vinden. Patrick Savalle, oprichter van Mobbr, trapt de dag af met de verrassende sessie ‘Are you out of your mind?’, waarmee hij het wereldbeeld van bezoekers op zijn kop zal zetten.

“Technici hebben geen behoefte aan nog een vendorshow, daar zijn er al genoeg van”, zegt Michiel Steltman, Directeur van de DHPA. “We willen dan ook geen traditioneel event neerzetten. Op Techday staat techniek centraal en die presenteren we via onze hands-on labs waar bezoekers zelf aan de slag kunnen. Het gaat om de inhoud en het entertainment, wij bieden een dagje uit en de mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten op een leuke locatie”.

Presentaties en hands-on labs
Het programma bestaat uit meerdere onafhankelijke sprekers, vijf hands-on labs, een plenair debat en een informatiemarkt. Ook staat het NK Serverwerpen weer op het programma, dit jaar georganiseerd door Infradata. Puppet consultant en -trainer Ger Apeldoorn neemt bezoekers mee in de wereld van server-management. Gawin Dapper, CTO van Phonebloks, vertelt over de rol van IT tijdens de ontwikkeling van zijn modulaire telefoon. Partners SIDN, Microsoft, HP, Juniper Networks en Brocade nemen de hands-on labs voor hun rekening. Op de informatiemarkt staan verder zeventien exposanten: MRV, Telindus, Axians, Kingston Technology, A10 Networks, Fortinet, Genie Networks, Invea-Tech, Cumulus Networks, Infoblox, Infradata, Suse, Arista, Nimble Storage, Xolphin, Veeam en Quanza.

Skills voor de toekomst
Naast de fun elementen is er ook ruimte voor een dringende kwestie, namelijk het tekort aan technische vaardigheden voor de toekomst.Nederland is door de goede digitale infrastructuur een interessante vestigingsplaats voor o.a. datacenters. Als we deze voorsprong in de toekomst willen vasthouden moeten we ook zorgen dat techneuten over de juiste kennis en vaardigheden beschikken en dat passend onderwijs wordt aangeboden. Op de Techday gaan Astrid Oosenbrug, Paul Schnabel, Valerie Frissen, Michiel Leenaars en twee hosters de discussie aan over de juiste “Future Skills” die de online sector doen floreren. Chris van ’t Hof zal het interactieve debat voorzitten.

Meer informatie en inschrijven
De DHPA Techday staat dit jaar voor 21 mei 2015 op de planning in de Fokker Terminal in Den Haag. Inschrijven kan via http://www.dhpatechday.nl, waar ook het programma van de dag te vinden is. Volg de DHPA Techday op Twitter via @dhpatechday om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Byte


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...