Vitruvian doet strategische investering in ASP4all Bitbrains

  • Bedrijfsnieuws van
  • Bitbrains
  • geplaatst op
  • 17 juli 2014 09:45 uur

De Britse private equity-firma Vitruvian doet een strategische investering in ASP4all Bitbrains. Het bedrijf is een toonaangevende leverancier van managed hosting- en clouddiensten in Nederland. ASP4all Bitbrains kiest ervoor samen te werken met Vitruvian om enerzijds de integratie van beide partijen – na de uiterst complementaire fusie van de bedrijven in januari 2014 – te versnellen en anderzijds internationale uitbreiding mogelijk te maken door toegang tot expertise en kapitaal.

ASP4all Bitbrains heeft zijn hoofdkantoor in Huizen en opereert vanuit nog drie andere locaties in Nederland (Assen, Amersfoort en Amstelveen). Er zijn ongeveer 180 werknemers in dienst. De verwachte omzet van het bedrijf voor 2014 is ongeveer veertig miljoen euro. Klanten van ASP4all en Bitbrains zijn onder andere de Rijksoverheid, gemeenten, TNO, Trans Link Systems (de nationale ov-chipkaart), Rabobank, Ahold, Aegon, ING, NN Group, ICS Cards, Mirabeau en Wegener.

De investering van Vitruvian zal de ontwikkeling van ASP4all Bitbrains ondersteunen in ambitieuze groei waarbij overnames niet uitgesloten worden. Het bedrijf wil als toonaangevende Nederlandse managed hosting provider klanten continu voorzien van innovatieve cloud-oplossingen en deze ook buiten de landsgrenzen aanbieden.

Frank van den Belt, CEO van ASP4all Bitbrains: “In een wereld waarin dagelijks technologische vernieuwingen plaatsvinden, moeten dienstverleners excelleren in het ‘re-engineeren’ van IT-diensten. In de cloud-business onderscheiden we volume en value, waarbij de laatste staat voor complexe applicatiehosting. ASP4All Bitbrains onderscheidt zich in die applicatiehosting – en in het bijzonder in de installatie daarvan – en heeft hierin een significant marktaandeel opgebouwd. Vaardigheden, flexibiliteit, hoge beschikbaarheid en security zijn hierbij belangrijk. Om internationaal door te groeien, zagen we dat verdere investering hierin noodzakelijk is. We zochten dus naar een partner met internationale ervaring om onze visie en expansieplannen te ondersteunen. Met de toegang tot het kapitaal en de expertise van Vitruvian gaan we de volgende fase van onze groei in en wordt internationale uitbreiding mogelijk.”

David Nahama, Founding Partner van Vitruvian: “Vitruvian investeert in snelgroeiende bedrijven met getalenteerde, ondernemende managementteams. We zijn verheugd over de samenwerking met directie en management van ASP4all Bitbrains, die veel expertise hebben op het gebied van managed hosting- en clouddiensten en aanzienlijke successen met ASP4all Bitbrains hebben laten zien. Het bedrijf beschikt over een uitstekend managementteam en we kijken uit naar de samenwerking met hen voor de volgende fase van de ontwikkeling van het bedrijf.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Tilaa


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...