Voiceworks winnaar Main Software 50 editie 2015

  • Bedrijfsnieuws van
  • Voiceworks
  • geplaatst op
  • 9 november 2015 14:56 uur

Voiceworks, aanbieder van zakelijke vaste, mobiele, UC-, cloud- en dataoplossingen heeft afgelopen donderdag tijdens de Main Software 50 uitreiking de overall prijs in ontvangst genomen. Deze top-50 wordt jaarlijks samengesteld met als doel succesvolle Nederlandse software bedrijven die ook in het buitenland actief zijn meer zichtbaarheid te geven. Voiceworks is voor deze prijs in aanmerking gekomen, mede doordat het dit jaar ook een internationale bedrijfstak – Summa – heeft opgezet.

Tijdens de uitreiking op donderdag 5 november The Harbour Club in Amsterdam ontving Koen van Geffen, CEO van Voiceworks, de award voor de eerste plaats in de overall ranking. Charly Zwemstra, directeur van initiatiefnemer Main Capital Partners, over Voiceworks: ‘Binnen de softwaresector neemt Voiceworks als telecomaanbieder een bijzondere positie in. Het bedrijf maakt zakelijke telefonie al meer dan 10 jaar gemakkelijker en transparanter, met zijn eigen innovatieve communicatieplatform en door middel van de cloud. Door communicatieoplossingen integraal onderdeel te maken van alle bedrijfsprocessen helpt Voiceworks organisaties beter bereikbaar te zijn en gemakkelijker samen te werken.’

Criteria en internationalisering
De bedrijven in de ranglijst zijn gerangschikt op vier criteria: de ‘substantie’ van het bedrijf, de groei van de omzet, de mate van internationalisatie en de kwaliteit. Met meer dan 150 medewerkers, een omzetgroei van in het eerste half jaar van 2015 van 54% ten opzichte van dezelfde periode in 2014, vestigingen in Nederland, Duitsland, Spanje en Servië en innovatief en kwalitatief hoogstaande diensten, heeft Voiceworks op al deze criteria goed gescoord. Maar het bedrijf maakt op dit moment met name wat betreft zijn internationalisering een groeispurt door. Koen van Geffen, CEO van Voiceworks: ‘Eerder dit jaar zijn we begonnen met het uitrollen van onze diensten op de Duitse markt, mede dankzij de overname van de Mobile Virtual Network Operator (MVNO) Onephone spreken we nu al van een succesvolle stap.’ Buiten Nederland en Duitsland verkoopt Voiceworks via het eerder dit jaar opgerichte dochterbedrijf Summa, zijn initieel voor eigen gebruik, ontwikkelde technische communicatieplatform op licentiebasis. Summa ontwikkelt ook andere innovatieve communicatieoplossingen en ook deze oplossingen worden vervolgens door Voiceworks op de Nederlandse en Duitse markt afgezet.

Grote uitdaging
Van Geffen vervolgt: ‘Deze award bevestigt waar onze technologie voor staat en wij zijn trots op de mensen die hier dag in dag uit aan werken. Wij hebben bewust gekozen om onze diensten zelf te ontwikkelen en niet in te kopen. Deze keuze eist wel continue investeringen om de kwaliteit van ons communicatieplatform, waar tienduizenden klanten en onze partners op vertrouwen, te waarborgen. Dit vraagt op zijn beurt weer om ambitieuze en gedreven medewerkers. Dit was de afgelopen jaren wel een grote uitdaging. Developers, Voice Engineers en Mobile Engineers zijn dun gezaaid in Nederland. De internationale uitbreiding brengt met zich mee dat wij ook in andere landen medewerkers kunnen werven om onze groei de aankomende jaren te behalen.’

Software sector in Nederland
Het doel van de Main Software 50 is niet alleen om de 50 meest succesvolle Nederlandse bedrijven in deze sector meer zichtbaarheid te geven, maar ook om de softwaresector als geheel een duidelijker profiel te geven. Met een groei van 5,3% presteert de ICT-sector bovengemiddeld (CBS, 2015). De ICT-industrie is daarmee voor Nederland een zeer belangrijke sector en hierbinnen is de software het snelst groeiende segment. Dit jaar werden de Main Software 50 bedrijven voor het vierde jaar geselecteerd en behoort het inmiddels tot een toonaangevende ranking in het Nederlandse bedrijfsleven. De gehele Main Software 50 is hier te vinden.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van MailPlus


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...