Western Digital breidt datacenter-portfolio uit met WD Gold harde schijven

  • Bedrijfsnieuws van
  • geplaatst op
  • 20 april 2016 18:45 uur

Western Digital Corporation introduceert de WD Gold, een nieuwe lijn harde schijven voor gebruik in datacenters. Ze zijn ontwikkeld voor uiteenlopende toepassingen, van servers en storage in het MKB tot rack-gemonteerde servers en opslag in grotere datacenters.

De WD Gold datacenterschijven bieden een nieuwe, high-capacity configuratie tot wel 8TB. Ze beschikken over HelioSeal heliumtechnologie voor betere prestaties, een ideale capaciteit per oppervlakte, kracht-efficiency en lager energieverbruik. Dankzij het nieuwe ontwerp is de TCO (total cost of ownership) van servers en opslagsystemen te verminderen. Hierdoor kunnen IT-beheerders beter inspelen op de groeiende vraag naar meer opslag terwijl de budgetten onder druk staan. Verder is er wereldwijd premium support beschikbaar voor klanten.

“Western Digital heeft een ‘award-winning’ lijn opgezet met de kleuren-range harde schijven voor elke omgeving, zoals de WD Red, WD Purple en WD Blue”, aldus Brendan Collins, vice president of product marketing, Western Digital Corporation. “Met de WD Gold voegen we een topmodel aan dit assortiment toe, en bieden we weer een geoptimaliseerde schijf voor de markten die we bedienen. We willen concurrerend blijven met betrouwbare producten.”

Specificaties
De WD Gold harde schijven beschikken onder andere over een beter energieverbruik. De HelioSeal-technologie verlaagt het verbruik tot 26 procent en nieuwe elektronica vergroot de efficiency tot 15 procent.

Ten opzichte van de vorige generatie WD Re 4TB schijven is de sequentiële performance tot 18 procent verbeterd en de schrijfprestaties ten opzichte van de WD Re 6TB tot 30 procent met mediagebaseerde cache. Dit is tot drie keer beter dan concurrerend aanbod.

Verder is de 8TB-uitvoering een van de meest betrouwbare schijven met testscores van 2,5 miljoen uur MTBF (mean time before failures) en staat er 24/7 een telefonische hulpdienst klaar voor ondersteuning.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Byte


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...