Winkelstraat.nl geeft Rackspace Managed Cloud vijf sterren

CEO Winkelstraat.nl: “Alles wat we doen moet excellent zijn!”

  • Bedrijfsnieuws van
  • Rackspace
  • geplaatst op
  • 17 april 2015 10:30 uur

Online fashion-platform Winkelstraat.nl heeft Rackspace geselecteerd als preferred partner voor het hosten van zijn e-commerce-platform. Dankzij de expertise, service en support van Rackspace profiteren zowel klanten als aangesloten boutiques van optimale schaalbaarheid, 100% uptime en realtime management van voorraden. Om dit te kunnen realiseren maakt Winkelstraat.nl gebruik van de Rackspace Managed Cloud met Fanatical Support waardoor Rackspace proactief zorgt dat de website van Winkelstraat.nl optimaal presteert en zij zich kunnen focussen op het uitbreiden en verkopen van exclusieve fashion.

Cross channel experience
Winkelstraat.nl is in 2012 opgericht door Joost van der Veer. Hij zag dat veel onafhankelijke fashion retailers worstelden met het succesvol opzetten van hun e-commerce activiteiten. Het opzetten van een webshop is zo gebeurd, maar de dagelijkse operatie en de online vindbaarheid door (potentiële) klanten kost veel tijd, energie en geld. Winkelstraat.nl biedt exclusieve fashion retailers een cross channel experience middels een platform waarop de collectie die zij in hun fysieke winkel hebben hangen, tevens online kan worden aangeschaft. Zo kunnen consumenten online shoppen bij de mooiste boutiques uit Nederland en België en hebben zij altijd keuze uit meer dan 600 high-fashion designer labels. Het team van Winkelstraat.nl bestaat inmiddels uit 30 fashion- en e-commerce-professionals die al meer dan 150 partnerboutiques bedienen vanuit het hoofdkantoor in Vianen.

Rackspace Managed Cloud
Joost van der Veer, CEO van Winkelstraat.nl: “Toen we vrij snel na de start hard begonnen te groeien moesten we op zoek naar een schaalbare oplossing die daarbij past. We zochten een hosting-partner die zich, net als wij, onderscheidt door het leveren van excellente service en die ons proactief kan ondersteunen in onze hosting-vraagstukken. We nemen als bedrijf geen genoegen met minder dan vijf sterren. Onze leveranciers zullen daarom ook best in class moeten zijn. Snel kunnen schalen is erg belangrijk voor ons want de hoeveelheid traffic op ons platform is soms moeilijk vooraf te voorspellen en downtime is per definitie geen optie.”

De keuze voor Rackspace was relatief snel gemaakt omdat Van der Veer het bedrijf kende als grote speler op het gebied van Managed Cloud en zij een onderscheidend aanbod hadden. “De user interface die Rackspace aan zijn klanten biedt is zeer intuïtief. Ondanks dat we prima worden ondersteund is het voor ons zeer eenvoudig zelf virtuele servers en aanvullende services op te starten of bijvoorbeeld load balancers in te richten. De beloftes van zijn Fanatical Support komt Rackspace echt na. Dat maakt hen niet ‘zomaar’ een hosting-leverancier, maar een strategische partner die met ons meedenkt over de juiste manieren voor expansie van ons bedrijf. We zijn blij dat wij als premium partij die high fashion biedt uit de beste boutiques, een partner hebben gevonden van hetzelfde niveau en ons de zekerheid en service biedt die wij nodig hebben om de enorme groei van ons bedrijf te kunnen voortzetten”, besluit Van der Veer.

Betrouwbaar, snel en schaalbaar
We zijn blij dat een groeiende en vooruistrevende onderneming als Winkelstraat.nl heeft gekozen voor Rackspace”, zegt Bert Stam, Regional Director CEMA van Rackspace. “Jonge ondernemers, en zeker die actief zijn in de e-commerce, zouden zich niet druk moeten maken over de hosting van hun platform. Zij moeten al hun energie kunnen steken in dat waar ze goed in zijn: ondernemen. Wij zorgen ervoor dat Winkelstraat.nl en al onze andere klanten beschikken over een betrouwbaar, snel en schaalbaar platform zodat zij 24×7 zaken kunnen doen en zij hun groeiplannen kunnen realiseren.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Byte


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?