Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Duitse overheid adviseert bij keuze internetbrowser en provider

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 9 februari 2012 08:05 uur

De Duitse overheid gaat erg ver in het adviseren van consumenten als het gaat om de aanschaf van een pc, het gebruik van internetbrowsers en de keuze van een internetprovider. Het Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI) adviseert consumenten bijvoorbeeld om vooral Google Chrome te gebruiken.

Het argument om Chrome te gebruiken is het feit dat Googles browser volgens het zogeheten ‘sandbox’-principe werkt. Bij sandbox maakt het programma gebruik van een afgeschermd gedeelte van het geheugen en verstoort het andere processen op een pc niet. Ook andere browsers doen dit wel, maar Google heeft het verder doorgevoerd dan bijvoorbeeld Microsoft Explorer. Mozilla Firefox is volgens BSI een goed alternatief.

Anti-botnet
Opmerkelijker is het advies van BSI om gratis virusscanners te gebruiken: Microsoft Security Essentials, Avira en Avast!. En dan moet de Duitse consument nog een goede isp kiezen. “De keuze voor een internetprovider moet niet alleen van de prijs afhangen. Ook andere criteria moeten worden meegenomen in de keuze”, stelt BSI. Volgens het instituut moet een provider actief bezig zijn met bestrijding van internetcriminaliteit. Goede providers hebben zich, volgens het advies, inmiddels aangesloten bij een van de antibotnet-initiatieven in Duitsland.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.