Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Schaarste gekwalificeerd personeel drijft datacentersalarissen op

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 10 april 2013 08:05 uur

datacenter-salaryDe salarissen van datacentermedewerkers in Nederland zijn in het afgelopen jaar met gemiddeld 8,9 procent gestegen. Gemiddeld wordt er in Nederland 89.500 dollar (68.600 euro) per jaar verdiend. Dat blijkt uit de Global Data Center Salary White Paper die deze week is gepubliceerd.

De loonstijging van datacenterpersoneel is alleen in de Verenigde Staten nog hoger, zo constateren de onderzoekers van DatacenterPeople. Daar werd gemiddeld 11,9 procent meer verdiend dan een jaar geleden. De enorme loonstijgingen worden vooral veroorzaakt door het tekort aan geschikt technisch personeel.

Meer dan de helft van de datacenteroperators (60 procent) ziet het een tekort aan goed gekwalificeerd personeel de komende 12 maanden als een van de grootste problemen.

Maar verder heeft de branche niet veel te klagen. “De datacentermarkt is veerkrachtig en in staat om de moeilijke economische omstandigheden in de wereld het hoofd te bieden en de gemiddelde loonstijging gedurende het afgelopen jaar te overtreffen”, concluderen de onderzoekers.

Overigens worden de hoogste salarissen verdiend door datacenterpersoneel in Australië/Nieuw-Zeeland, gevolgd door de Verenigde Staten, Zwitserland en Oostenrijk. In al deze landen wordt gemiddeld meer dan 100.000 dollar per jaar verdiend.

Het hele onderzoek is hier te downloaden.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.