Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Eigenaren willen Cyberbunker aan gemeente verkopen

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 12 maart 2009 08:03 uur

CyberbunkerStichting Wasteland, eigenaar van de Cyberbunker in Kloetinge, wil na jaren van juridische strijd de Cyberbunker aan de gemeente verkopen. Dit meldt de PZC. De stichting wil op die manier een schadeclaim tegen de gemeente verrekenen.

De gemeente en de eigenaar van de Cyberbunker zijn al enige tijd in een juridische strijd verwikkeld. De gemeente wil het bestemmingsplan niet wijzigen waardoor de vestiging van een datacentrum in de oude militaire bunker niet mag. De gemeente weigerde de aanvraag in behandeling te nemen waarop stichting Westland de gemeente dagvaarde voor fictieve weigering. De rechter gaf de stichting destijds gelijk.

Wasteland heeft in de tussentijd ca. 900.000 euro schade geleden doordat zij de bunker – gekocht voor 2.000.000 gulden – niet in gebruik kon nemen. Huurders van het pand lieten afweten omdat er geen vergunning was. Met de verkoop van de Cyberbunker aan de gemeente wil de stichting haar schadevergoeding verrekenen.

Jurri@n, 12 maart 2009 8:15 am

Erg jammer als het gebouw straks niet meer als datacentrum gebruikt wordt. Het had het enige carrier-neutrale datacentrum in zeeland kunnen worden (zeelandnet heeft nog een datacentrum, maar volgens mij laten ze daar geen derden toe).

Nathan, 12 maart 2009 11:20 am

Het idee was leuk, het hele cyberbunker gebeuren was leuk (de ideeën, de story so far en alle geruchten), maar het is jammer dat er nooit echt iets van terecht is gekomen en dat ze een flinke brand hebben gehad destijds.

De prijzen waren ook niet echt uitnodigend, voor een dedicated server dik € 1500,- p/m aftikken.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.