Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

DDS nu ook betrokken bij KPN/Fiberworld conflict

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 28 juni 2006 09:17 uur

Het afsluiten van de Fiberworld ADSL abonnees door KPN heeft een nieuwe wending genomen. Nu ook blijkt dat klanten van DDS die via de zelfde leverancier als Fiberworld inkoopt afgesloten zijn. De DDS directie heeft hierop een keiharde openbrief naar KPN gestuurd waar het KPN beschuldigd van ondermeer diefstal van klanten en misbruik van de monopolie positie.

Een aantal passages uit de openbrief van de DDS directie aan KPN:

Het feit dat u de brief aan onze klanten heeft geschreven achten wij onrechtmatig. De inhoud van de brief is bovendien opzettelijk onjuist en in combinatie met het ‘aanbod’ dat u aan onze klanten doet om over te stappen naar KPN bedrijven is het een vorm van diefstal van klanten c.q een poging daartoe. Een en ander zullen wij toelichten. Apart van deze open brief heeft u van ons eerder een juridisch schrijven ontvangen waarin wij u aansprakelijk hebben gesteld.

………..

U doet het echter voorkomen in uw brief dat er slechts een conflict is met een ander bedrijf, een toeleverancier die zijn rekeningen niet betaalt. Niks ander bedrijf. U bent zelf 50% aandeelhouder van dat gemene bedrijf. Als bestuurder (opnieuw via Freeler) bent u 100% medeverantwoordelijk voor deze toeleverancier. U schept bewust een foutief beeld over de achtergrond van het conflict door die simpele waarheid te verzwijgen. Wij beschuldigen u er van dat u als bestuurder van De combinatie BV niet de belangen van deze inkoopcombinatie heeft behartigt maar van de andere contractpartij waarbij ingekocht moest worden en waarmee onderhandeld moest worden. Vandaar dat jarenlang teveel moest worden betaald voor de geleverde ADSL verbindingen. Daarover gaat het conflict.

U wilde gewoon de klanten overnemen maar zij waren niet te koop.

………..

Wij kunnen over de details van het geschil niet oordelen daar wij deze niet kennen. Wel weten wij sinds afgelopen week dat het geschil al 1,5 jaar blijkt te spelen en dat in deze 1,5 jaar geen van de betrokken partijen een uitspraak van de rechter, ondernemerskamer of een aangewezen arbitrage autoriteit heeft gekregen waaruit het eigen gelijk onomwonden blijkt. U heeft gemeend zonder een dergelijke uitspraak de overeenkomst met De Combinatie BV op te moeten zeggen.

………..

Misbruik van klantgegevens
U gebruikt de klantgegevens welke door DDS aan klanten zijn gevraagd en welke via genoemde tussenpartijen aan KPN moeten worden geleverd. Het doel waarvoor deze gegevens zijn aangeleverd is om KPN in staat te stellen in de wijkcentrale de dienst ADSL op het betreffende telefoonnummer te activeren. Tevens mag KPN deze gegevens gebruiken om de dienst aan de eindgebruiker te factureren. KPN is niet gemachtigd om deze klantgegevens van DDS te gebruiken om ons in diskrediet te brengen noch om reclame te maken voor haar eigen internetbedrijven in combinatie met de aanbieding om over te stappen.

De volledige openbrief is hier te lezen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.