Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Bedankt voor het succes van ISPam.nl

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 1 februari 2017 08:00 uur

Ruim 10 jaar heeft ISPam.nl als platform de branche voorzien van het laatste nieuws en achtergronden op het gebied van cloud, datacenter en hosting. Het maakt mij trots dat ISPam.nl zo’n trouwe schare lezersgroep heeft die het platform volgt via de website en onze dagelijkse nieuwsbrief. Dat, plus het feit dat we continu aan het innoveren waren, was voor mij de reden om voor ISPam.nl te schrijven en het platform te runnen!

De afgelopen jaren heeft ISPam.nl zich ontwikkeld tot een platform waar allerlei soorten content op het gebied van cloud, datacenter en hosting kunnen worden geplaatst, door de redactie geschreven en aangeleverd door derde partijen. De rol die ik daardoor heb, is daardoor telkens meer veranderd van een ondernemer die ook is journalist, tot een manager die zijn redactie aanstuurt en content aan het beheren is.

Als ondernemer en journalist gaat mijn hart sneller kloppen van innoveren, nieuwe dingen doen en op kritisch-constructieve manier te berichten over wat er in de branche speelt. Dat doe ik telkens minder, terwijl het runnen van een platform vergelijkbaar is met het runnen van een sterrenrestaurant. Je moet elke dag weer alles geven om het niveau dat je hebt vast te houden!

Om in die metafoor te blijven: Alleen de menukaart of de inrichting van een sterrenrestaurant aanpassen, verandert niets aan het feit dat je een lange geschiedenis hebt en een bepaald gevoel en bepaalde werkwijze met het team hebt opgebouwd. Je team en je gasten hebben bepaalde verwachtingen van de gerechten die we serveren en van de service die we verlenen. Dat verander je niet zomaar en dat zou ik ook niet willen veranderen. ISPam.nl is en blijft ISPam.nl!

Daarom heb ik besloten om te stoppen met het produceren en plaatsen van nieuwe content op ISPam.nl. Het platform zoals dat is, blijft gewoon in de lucht en is vanaf vandaag een soort digitaal museum dat ruim tien jaar van de cloud-, datacenter- en hostingbranche toont. Het platform blijft ook gewoon onderdeel van mijn bedrijf en wordt ook niet aan een derde partij verkocht (en is ook niet te koop!).

De branche is veel te leuk om in actief te blijven als journalist. Op dit moment heb ik al ideeën voor een nieuw platform dat volledig om kritisch-constructieve journalistiek zal draaien. In 2006 was er nog geen platform dat de branche structureel voorzag van de nieuwste ontwikkelingen. Tegenwoordig kun je overal wel nieuws over cloud, datacenter en hosting vinden.

Wat de branche anno 2017 nodig heeft is een platform dat de ontwikkelingen in de branche kritisch-constructief volgt en de branche en andere partijen in de markt daarbij aan het denken zet en zo nu en dan spreekwoordelijk een schop onder de kont geeft. Dat ben ik van plan om (weer) te gaan doen!

Graag wil ik iedereen die ISPam.nl tot de grande dame van de journalistiek in de cloud-, datacenter- en hostingbranche heeft gemaakt bedanken. De redactie van ISPam.nl, alle partijen die content hebben aangeleverd, onze adverteerders en als belangrijkste: Onze lezers!

Dank jullie wel!

mr. Arnout Veenman
Hoofdredacteur ISPam.nl

Jan, 1 februari 2017 9:07 am

Arnout het is 1 februari en geen 1 april he! :-)

Maar serieus, het was mijn standaard gewoonte om even om 08:00 te kijken. Bedankt voor de jaren lees plezier!

Erik, 1 februari 2017 1:38 pm

Arnout,
Wat jammer. Zoals Jan zegt hoorde het bij mij ook iedere dag bij de koffie. Bedankt voor je artikelen! En ik kijk uit naar je nieuwe platform.

_removing rssfeed bookmark_

Stijn, 1 februari 2017 3:01 pm

Bedankt voor 10 jaar scherpe artikelen Arnout! Ben benieuwd naar de toekomst.

Bart, 1 februari 2017 3:47 pm

Erg jammer om dit instituut te zien verdwijnen uit mijn dagelijks ritueel.
veel succes met de toekomstplannen.
Hopelijk dicht het het gat in mijn ochtendritueel snel.

Randy, 1 februari 2017 4:42 pm

Het was me een plezier om de afgelopen 10 jaar ruim 300 bijdragen te mogen leveren. Lezers, bedankt.

Dick, 1 februari 2017 4:58 pm

Arnout en de rest van het team, bedankt voor alle artikelen die jullie hebben gemaakt! Er zaten interessante dingen tussen, zo vond ik het altijd erg leuk om wekelijks een overzicht van alle tweets van de branche te hebben of bijvoorbeeld wat inzicht te hebben in de jaarcijfers van één van de bedrijven. Ook de stukken met de visie van concullega's m.b.t. zaken als storage waren erg interessant. Al met al wel jammer dat daar een einde aan komt.

Robert, 1 februari 2017 5:03 pm

Ook voor mij was het dagelijkse kost, jammer te lezen dat het voor nu stopt. Ik ben erg benieuwd naar het nieuwe platform. Bedankt voor het dagelijkse vermaak in ieder geval:)

Marin, 1 februari 2017 6:11 pm

Erg jammer Arnout, maar heel veel succes met je nieuwe initiatieven!!

Erik Bais, 2 februari 2017 8:25 am

Arnout,

Bedankt voor het mooie platform en effort die jullie erin hadden gestoken.

Heel veel succes met de nieuwe plannen.

Sander, 2 februari 2017 8:47 am

Bedankt Arnoud (en team) voor de interessante artikelen de afgelopen jaren, ik was vrijwel dagelijks op deze site te vinden. Succes gewenst met je toekomstige plannen!

Marjolein, 2 februari 2017 11:20 am

Jammer, maar ik wens je heel erg veel succes met je nieuwe initiatieven! Ben benieuwd naar de ontwikkelingen.

Peter, 5 februari 2017 10:09 am

Erg jammer het was goed om elke morgen het laatste nieuws te lezen en daar niet het hele net af te moeten surfen. Bedankt voor tien jaar ispam.nl

Jochem, 6 februari 2017 5:43 pm

Jammer dat je stopt met ISPam, Arnout. Bedankt voor alle interessante artikelen! Veel succes met je nieuwe platform, ik ben erg benieuwd!

Gerben van der Veen, 7 februari 2017 10:42 pm

Hi arnout, super wat je voor de sector heb gedaan. Een kritische blik en bovenop het nieuws. Ik zal het missen om iedere week op de hoogte te blijven via "jouw" website en wens je alle verdere succes toe!

Marcel Stegeman, 9 februari 2017 4:04 pm

Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.

Toni Donkers, 13 februari 2017 5:50 pm

Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

L., 15 februari 2017 3:36 pm

Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtje komt!

Dillard Blom, 16 februari 2017 10:51 am

Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opinie) voor onze industrie. Arnout, bedankt voor je inzet voor ispam en de branche in de afgelopen 10 jaar!

Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com, 20 maart 2017 1:47 pm

Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang.

Gelukkig is er nog een hosting industrie platform dat blijft ;-), en verder wordt uitgebouwd: Hostingjournalist.com. Internationaal en Engelstalig, in lijn met het werkveld van hosting businesses. Of zijn je toekomstige uitgeefplannen ook internationaal georiënteerd? Ik ben benieuwd...

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.