Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

VMware vSphere 4 beschikbaar

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 26 mei 2009 08:03 uur

vmwareAfgelopen weekend is VMware vSphere beschikbaar gekomen. vSphere is de nieuwe naam van ESX4, dat de 3.5 serie van Virtual Infrastucture opvolgt. Evenals de voorganger, biedt VMware ook een gratis ESXi versie beschikbaar als instapproduct. Losse licenties zijn te koop vanaf 166 euro per fysieke processor.

Nieuw is de ondersteuning om je eigen cloud te bouwen. Maar ook de performance is toegenomen sinds de vorige versie. Met name op I/O gebied is dit goed te merken. Ook kunnen machines nu live op verschillende nodes draaien, waarbij de downtime bij een crash beperkt wordt tot enkele miliseconden.

Virtualisatie gaat verder dan software en hardware. Fabrikanten van netwerkapparatuur zoals Cisco en Juniper zijn bezig met nieuwe ontwikkelingen om de complexiteit van virtualisatie beter beheersbaar te maken. Immers, een beetje een VMware omgeving telt veel aansluitingen. Zes netwerkaansluitingen per server zijn daarbij niet ongebruikelijk.

Native IPv6 support op de Management interface van ESXi 4

Native IPv6 support op de Management interface van ESXi 4

VMware vSphere is als ESXi 4 versie gratis te downloaden. Deze instapversie volgt ESXi 3.5 op en is bedoelt voor het kleinbedijf om niet-kritische toepassingen te virtualiseren. Hosters mogen deze versie niet gebruiken door beperkingen in de gebruikersovereenkomst. Zij zullen VMware licenties moeten kopen en om een aangepaste overeenkomst vragen of licenties moeten huren via het VMware VSSP partnerprogramma, waarbij per virtuele server betaald moet worden.

Randy ten Have, 27 mei 2009 5:42 am

Op mijn eigen weblog nog iets meer: http://weblog.aklmedia.nl/

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.