Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Denit huurt datacentrum van XS4ALL

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 27 mei 2009 08:06 uur

Op de koffie bij Denit Hosting SolutionsHostingprovider Denit Hosting Solutions gaat een volledig datacentrum van XS4ALL huren. Het datacentrum is door XS4ALL in samenspraak met Denit gebouwd op een tot nu toe lege verdieping van het KPN DC2 gebouw. Het Denit datacentrum is grotendeels autonoom, maar deelt ondermeer haar generatoren met de overige datavloeren die in DC2 aanwezig zijn, zo liet Edwin Cornelissens, mede-oprichter en directeur van Denit tegenover ISPam.nl weten. Totaal heeft het datacentrum 200m2 datavloer en het biedt ruimte aan 80 racks. Ook neemt Denit kantoorruimte in DC2 in gebruik dat dienst zal doen als NOC.

De overeenkomst tussen Denit en XS4ALL heeft een looptijd van 5 jaar. Cornelissen liet desgewenst weten dat gekozen is voor een looptijd van 5 jaar om zo flexibel te blijven. Het is zijn verwachting dat het datacentrum binnen 5 jaar vol zit. Cornelissen wil dan de mogelijkheid om tegen die tijd een nieuw groter datacentrum te betrekken, in plaats van op twee locaties actief te zijn. Aan de andere kant is virtualisatie ook enorm in opkomst. Het is daardoor ook niet onmogelijk dat door virtualisatie het aantal (fysieke) servers zal afnemen de komende jaren, waardoor er is er juist veel minder datavloer nodig is.

 Theo de Vries (links), directeur XS4ALL, ondertekent contract met Edwin Cornelissens (rechts), mede-oprichter en directeur van Denit.

Toon, 27 mei 2009 8:57 am

Ehm. Ok, leuk? :-)

Tududud, 27 mei 2009 9:55 am

Toon, je snapt het, als jij nu een suite huurt in 1 of ander DC, hops ! Ook persbericht uit doen. Dat is tegenwoordig nieuws namelijk!

Johan, 28 mei 2009 10:22 am

Grappig, lees ik toch weer wat nieuws over mijn ex-werkgever :-D. Alhoewel het zeer lijkt op een eigen persbericht, en niet echt nieuw nieuws.
Ze hadden toendertijd al ruimte bij EUNetworks (was net nieuw)en TC Gyroscoopweg, wat alleen al zal betekenen dat ze nog steeds aan het groeien zijn, ondanks de vele bedrijven die ook hosting solutions aanbieden.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.