Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

EvoSwitch nieuwe NDIX PoP

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 28 mei 2009 08:09 uur

NDIXHet EvoSwitch datacentrum in Haarlem krijgt een point-of-presence (PoP) van internet exchange en breedband marktplaats NDIX. Inclusief EvoSwitch heeft de NDIX nu 37 PoP’s welke vooral verspreid liggen door Oost-Nederland en net over de Duitse grens. In het westen waren tot nu toe enkel Telecity II en NIKHEF in Amsterdam NDIX PoP’s.

Jeroen van de Lagemaat, directeur van de NDIX:

De toegang tot breedbanddiensten wordt via ons platform laagdrempeliger. Gebruikers en aanbieders van breedbanddiensten kunnen gemakkelijker en flexibeler met elkaar zaken doen, met meer keuzevrijheden, iets wat de ontwikkeling van breedband stimuleert. Wij zijn blij dat we EvoSwitch nu als opstappunt aan onze marktplaats kunnen toevoegen. EvoSwitch is een locatie met goede glasvezelverbindingen in de regio Amsterdam, een regio waar wij onze aanwezigheid graag verder willen versterken gezien de grote concentratie internetaanbieders en -afnemers.

NDIX fungeert niet alleen als digitale marktplaats voor breedbanddiensten, maar ook als koppelvlak voor breedbandverbindingen. Bedrijven, instellingen en steden kunnen via NDIX onderlinge verbindingen maken zonder capaciteitsbeperkingen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om zo een VLAN op te zetten tussen EvoSwitch in Haarlem en ISP-Services in Doetinchem.

Netwerkkaart NDIX 22-01-2009

Mark, 28 mei 2009 5:42 pm

onderlinge verbindingen maken zonder capaciteitsbeperkingen. << hier staat dus letterlijk dat het mogelijk is over die verbinding 100.000 gbit te gooien. Ik vraag me af welke apparatuur ze gebruiken ;)

krakkie, 31 mei 2009 3:18 pm

Gaan we nou een nieuwsbericht posten voor iedere nieuwe pop?

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.