Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Database met afgetapte telefoongesprekken gestolen in Engeland

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 15 augustus 2007 09:24 uur

Scotland YardIn Engeland is bij het bedrijf Forensic Telecommunications Services dat in opdracht van Scotland Yard afgetapte telefoongesprekken analyseert, een database met gegevens over afgetapte telefoongesprekken door inbrekers gestolen. Het bedrijf beweert dat de computer waar de database op staat goed beveiligd is en dat de diefstal daardoor voor lopende politie onderzoeken geen gevolgen zal hebben.

Het is te verwachten dat we in de toekomst, wanneer de dataretentie wetgeving in werking is getreden, meer van dit soort berichten tegen zullen gaan komen. Voorstanders van dataretentie stellen vaak dat als je niks te verbergen hebt, dat je niks van dataretentie te vrezen hebt. Wat je er ook tegen in brengt ze blijven bij hun standpunt, dit incident zou ook die mensen de ogen moeten doen openen.

Dit incident toont weer eens aan hoe gevaarlijk het opslaan van dataretentie data is, want het kan namelijk ook gestolen worden. Des te meer gegevens er bewaard worden, des te meer gegevens er op straat kunnen komen te liggen. Maar natuurlijk zullen mensen die écht niks te verbergen hebben daar ook geen problemen mee hebben. Zouden die mensen hun creditcard nummer inclusief vervaldatum en eventuele pincode in de reacties kunnen achterlaten?

Arjan Bijnen, 16 augustus 2007 7:59 am

Quote: Het bedrijf beweert dat de computer waar de database op staat goed beveiligd is en dat de diefstal daardoor voor lopende politie onderzoeken geen gevolgen zal hebben.

Laat in ieder geval duidelijk zijn dat de omgeving waar de computer fysiek aanwezig was niet goed beveiligd is. Dergelijke acties hadden naar mijn mening dan nooit plaats kunnen en mogen vinden.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.