Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Limiet op aantal domeinen in Argentinië

 • Door
 • Randy ten Have
 • geplaatst op
 • 2 juni 2009 08:16 uur

nicarNa het datalimiet heeft het Ministerie van handel en economische zaken in Argentinië – de beheerder van het .ar-domein iets nieuws bedacht: een domeinlimiet. Er is een limiet ingesteld op het aantal domeinen dat per organisatie geregistreerd kan worden. Dit limiet is gesteld op 200 en gaat in bij vernieuwingen.

Organisaties die nu 1000 domeinen in beheer hebben komen bij verlening van deze domeinen dus in de problemen, omdat zij er maximaal 200 kunnen verkengen. Het Ministerie zegt dat deze limitatie ingesteld is omdat veel organisaties domeinen registreerden en ‘hier niets mee deden’. Deze limitatie geldt voor alle .com.ar en .org.ar domeinen.

Nathan, 2 juni 2009 12:30 pm

Ik irriteer me mateloos aan bedrijven die leuke domeinnamen vastleggen en er vervolgens niet mee doen, of er veelste veel geld voor willen hebben, van mensen die hem wel nuttig willen gebruiken.

Deels is het een goede maatregel, echter zouden ze hem anders toe moeten passen. Maar de controle daarop is dan ook haast weer niet te doen. 200 domeinnamen is wel erg weinig, als dat met .NL zou gebeuren, hebben ontzettend veel bedrijven problemen.

Mark, 2 juni 2009 6:21 pm

Zou een oplossing niet kunnen zijn om snel een groot aantal bedrijven op te zetten voor de bedrijven die echt de domeinnamen nodig hebben (bij meer dan 200) of de domeinnamen verder over de holding te verspreiden. Dan heb je wel veel domeinnaamhouders bij de grotere bedrijven.

 • Pingback: » Limiet op domeinen in Argentinië DomainNews Nederland

 • Laatste reacties

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.