Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

UNET opent nieuw datacentrum in Almere

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 9 juni 2009 08:05 uur

UNETUNET gaat in juli 2009 een nieuw datacentrum in Almere openen met 1.100m2 datavloer. Het datacentrum bevindt zich in de middelste toren van het het voormalige IBM-kantoor aan de Transistorstraat. UNET zelf zal op termijn ook verhuizen naar de toren, aldus directeur Gert van der Weide.

In een andere toren van het oude IBM-kantoor bevindt zich al een datacentrum van IBM. Dit heeft als voordeel dat het complex al door de regionale stroomnet beheerder is aangemerkt als kritische infrastructuur. Daarnaast is hierdoor ook al voldoende stroomcapaciteit op de locatie beschikbaar. Het datacentrum van UNET heeft verder niets te maken met dat van IBM en bevindt zich ook in een andere toren van het complex.

De datavloer zal in fasen worden ontwikkeld, in eerste instantie 54 racks op de datavloer worden geplaatst. Daarna zal de datavloer steeds met 54 racks worden uitgebreid, tot dat de datavloer volledig gevuld is. Voorzieningen als generatoren en UPS-systemen zijn aanwezig en ook 24 uur per dag beveiliging ontbreekt niet. Per rack is er 3KVA aan stroom beschikbaar, omgerekend is dat ongeveer 13 Ampère per rack. Voor High Density hosting is geen plaats, maar dat vindt Van der Weide ook geen probleem.

Unet Almere datacentrumDe doelgroep van UNET bestaat voornamelijk bedrijven die hun serverpark nu in een eigen intern datacentrum hebben staan. Daarnaast heeft UNET ook een grote schare klanten die glasvezel afnemen op het eigen glasvezel netwerk dat UNET heeft in ondermeer Almere, Amsterdam, Lelystad, Utrecht en Rotterdam. Klanten die toch liever op een ander netwerk of glasvezel aanbieder willen aansluiten in het datacentrum kunnen ook zonder problemen bij UNET terecht. Het datacentrum wordt absoluut carrier neutraal, een klant die het KPN netwerk wil kan die zonder probleem krijgen, zo open mogelijk zijn staat bij UNET hoog in het vaandeel.

De keuze om een eigen datacentrum te bouwen in plaats van een suite te huren bij bijvoorbeeld IBM of KPN, was een logische, stelt Van der Weide, aan de ene kant is het een logische stap in de dienstverlening van UNET. Daarnaast kan op deze manier een scherpe prijs, flexibiliteit en korte lijnen worden geboden.

Unet datacentrum

Rik, 19 juli 2009 7:52 pm

Transistorstraat 7 staat niet te boek als vitale infrastructuur bij de daartoe opgerichte autoriteiten...

Zou het dat wel ooit zijn geweest, dan is het dat nu niet meer. Het kan tevens niet zijn overgedragen op de nieuwe bewoners als die niet een zelfde 'vitale' functie zouden bekleden.

'Telecomunicatie - Internet-toegang' is na de 'vitaalanalyse' op zichzelf al als vitale-sector aangemerkt. Grootschalige uitval of verstoring van vitale infrastructuur moet daarmee worden voorkomen, let wel: grootschalig. Betekend dus niet dat men aparte gebouwen/DC's heeft aangemerkt (op een enkele met kritieke overheids-applicaties na).

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.