Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Hackers wissen 100 duizend websites bij Britse hoster

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 10 juni 2009 08:01 uur

HyperVMBij een grote Britse hoster zijn de websites van 100 duizend klanten gewist. Hackers wisten de systemen van Vaserv.com binnen te dringen via  een 0-day lek in virtualisatie controle paneel HyperVM van LXLabs. De hackers voerden daarna het beruchte ‘rm -rf /’ commando uit op de servers van Vaserv.

Ongeveer de helft van de klanten van Vaserv heeft een unmanaged dienst en moet daarom zelf backups maken. Klanten die zelf geen backup hebben gemaakt zijn hun data in veel gevallen kwijt. Al probeert men nu met man en macht om zoveel mogelijk verwijderde informatie terug te halen. Als gevolg van de herstel pogingen waren gisteren nog de helft van de getroffen websites offline. De identiteit en het motief van de hackers is onbekend.

Het verhaal neemt helemaal een bizarre wending nu blijkt dat de eigenaar van de gehackte software LXLabs zelfmoord heeft gepleegd, aldus de Times of India. Of dit iets te maken heeft met de hack bij Vaserv is onbekend. Ook zou LXLabs het recent afgelegd hebben tegen een concurrent bij het krijgen van een opdracht en Ligesh zou niet over de dood van zijn zus en moeder zijn heen gekomen, die vijf jaar geleden eveneens zelfmoord pleegden.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.