Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

IPv6-Adoptie bij opvolger 3G telefonie

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 10 juni 2009 08:03 uur

Noodklok geluid over IPv6Met de komt van de opvolger van het huidige 3G netwerk zal het IPv6 gebruik ook toenemen. Verizon is in de Verenigde Staten al druk aan het testen met LTE. En omdat telefonie nu niet meer op de traditionele manier gaat maar LTE een groot datanetwerk is, zullen voip-technieken gebruikt worden om te bellen. En met miljoenen mobieltjes zal hiermee de overstap naar IPv6 gemaakt worden.

Vanuit elke LTE-telefoon wordt 24/7 een dataverbindingin stand gehouden. Verizon heeft in de specificatie opgenomen dat IPv4 support mag, maar support voor IPv6 aanwezig moet zijn. Wanneer er toch gebruik wordt gemaakt van IPv4 dan moet er ook een IPv6 verbinding aanwezig zijn. De toekenning van IPv4 adressen mag gebruikt worden voor applicaties, maar zodra de applicatie gesloten wordt, moet het IPv4-adres weer terug gegeven worden aan de DHCP-pool.

IPv6 is niet nieuw in mobiele telefoons en wordt veelal al ondersteund in de handsets. Windows Mobile en Symbian (Nokia) hebben reeds ondersteuning voor IPv6 en Android (Google) is met de implementatie bezig. Blackberry ende Iphone hebben nog geen support voor IPv6. De firmware/SDK van de iPhone is wel ‘IPv6 clean’, waardoor custom implementatie mogelijk is.

Peter, 10 juni 2009 8:51 am

"Blackberry heeft nog geen support voor IPv6 maar Apple heeft deze toegevoegd in firmwareversie 3.0, die deze week aangekondigd is."

Nou lijkt het net alsof Apple de producent is van Blackberry :>

Verder is dit natuurlijk een goede ontwikkeling, wie weet gaan ze hierdoor eindelijk ook inzien dat het allemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn en dat ze gerust consumentenverbindingen ook over kunnen zetten op ipv6.

Japje, 10 juni 2009 9:50 am

"... Apple heeft deze toegevoegd in firmwareversie 3.0, die deze week aangekondigd is."

Ik kan hier niets over vinden heb je daar een bron van?

Randy ten Have, 10 juni 2009 10:07 am

Japje,

Het stond er een beetje ongelukkig. Bij deze aangepast. Heb zelf al eens met de SDK een tunnel gebouwd (beta0001-pre001, ik ben een slechte codeslaaf). Ik was iets te voorbarig over v3 van de firmware.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.