Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

‘Uit handen geven controle belangrijkste barrière managed services’

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 12 juni 2009 08:01 uur

Managed ServicesIT-dienstverleners zijn van mening dat back-updiensten zeer geschikt zijn voor uitbesteding. Dat blijkt uit een enquête van Portland Europe onder deelnemers van het Organic IT MSP Forum 2009. Ruim 45 procent van de respondenten geeft aan dat de periodieke opslag van bedrijfsgegevens de eerste IT-taak is die zij adviseren om uit handen te geven. Het beheer van de IT-infrastructuur wordt door ruim 36 procent van de ondervraagden genoemd.

Het beheer van de automatisering wordt steeds complexer. Steeds meer organisaties kiezen daarom voor cloud computing en besteden het beheer van hun IT-infrastructuur uit aan gespecialiseerde IT-dienstverleners. Ondanks de kostenvoordelen van managed services zijn veel ondernemers nog terughoudend. Zo’n 40 procent van de IT-dienstverleners noemt het uit handen geven van de controle als belangrijkste barrière bij de keuze voor managed services. Daarnaast is zo’n 28 procent van mening dat het vinden van de juiste dienstverlener voor managed services een uitdaging is. Een kwart van de ondervraagden verwacht dat de kosten de belangrijkste barrière voor ondernemers zijn.

De keuze voor een managed services provider blijkt vooral gebaseerd te worden op de functionaliteit die geboden wordt (41 procent). Flexibiliteit van de dienstverlener en prijs worden hierna het meest genoemd als belangrijkste factor (respectievelijk 30 en 28 procent). Een ruime meerderheid is van mening dat ondernemingen het beste alle diensten kunnen onderbrengen bij één leverancier (68 procent).

“Ondernemers willen zich geen zorgen hoeven maken over IT, maar het uit handen geven van de controle is voor velen een grote stap”, aldus Kim van Brugge, algemeen directeur bij Portland Europe. “Leveranciers van managed services spelen hierbij een belangrijke rol. Uiteraard moeten zij kwaliteitssoftware aanbieden tegen een goede prijs, maar nog belangrijker is dat zij meedenken met de klant. Expertise en vertrouwen zijn hierbij de sleutelwoorden.”

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

De jaarcijfers bekeken: Hostway
nachnahme kreditkarte zahlen: Den perfekte basis-tee for mig er i viscose(blanding), falder tungt og løst, er tynd, har bådu...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!