Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Turkije licht blokkering van WordPress.com toe

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 27 augustus 2007 07:57 uur

Turkije land/vlagWordPress ontwikkelaar “Photo Matt” heeft op zijn weblog een persbericht uit Turkije gepubliceerd, waarin een nadere verklaring voor de blokkering van WordPress.com in Turkije wordt gegeven.

De reden voor deze voor deze blokkade is dat de blog dienst geen strobreed in de weg legt om illegale zaken te publiceren en de weigering om illegale publicaties uit de lucht te halen en het negeren van bevelen van de Turkse rechtbanken om sub-websites uit de lucht te halen.

Verder stelt het persbericht dat er 17 keer verzocht zou zijn om de blogs uit de lucht te halen door de Turkse autoriteiten, maar dat hier keer op keer geen gehoor aan zou zijn gegeven door WordPress.com. Matt stelt dat het er op neer komt dat dezelfde e-mail keer op keer naar verschillende e-mail adressen werd verstuurd en wanneer de reactie die ze wensten uitbleef, stuurden ze dezelfde e-mails opnieuw en opnieuw. 

Inhoudelijk kwam het verzoek er op neer dat de naam “Adnan Oktar” geblokkeerd zou moeten worden op heel WordPress.com. Net zoals je in China geen “democratie” kan schrijven op je MSN spaces blog zo stelt Matt.

Het persbericht eindigt met:

Dit vonnis is een les voor alle blog diensten en ISP’s. Blog diensten, specifiek die gratis diensten aanbieden, moeten zorgvuldig zijn met websites die door hun bedrijven in de lucht worden gehouden. Deze diensten moeten reageren op klachten en helemaal op vonnissen. Diensten die zich hier niet aan houden zullen de zelfde behandeling krijgen als WordPress.com.

tdw, 27 augustus 2007 12:55 pm

Tsja, denk is aan hoeveel gedefacede websites het scheelt als ze meer websites gaan blokkeren ;)

Nu ff ontopic: Ik denk niet dat de Turkse ISP's verder komen dan boze klanten. Ik denk ook niet dat Wordpress.com erg veel er tegen zal doen, denk dat het ze weinig uitmaakt zegmaar.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.