Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Hyves in de problemen door stroomtekort in DC’s

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 5 juli 2006 16:13 uur

De in anderhalf jaar tijd immens populair geworden website Hyves kampt met een sporadisch trage website door het tekort aan stroomvoorziening in hun huidige datacentrum, zo meldt oprichter van de website Raymond Spanjar als kleine domper in het nieuwsbericht over de inschrijving van de 2.000.000ste Hyver.

Groot zijn heeft ook nadelen: het aantal nieuwe foto’s is verdubbeld naar 2 mln per maand, waardoor Ramon de opslag niet meer ziet zitten  en de site was vorige week bij vlagen weer traag. Niet omdat we te weinig servers hebben, want we hadden er net weer 70 besteld, maar die mogen we niet aansluiten omdat ons serverpark teveel stroom verbruikt… Dus moeten we nog 2 weken wachten op de oplevering van de nieuwe serverruimte, nog even geduld dus!

Zo zie je dus maar weer hoe dit soort problemen hun impact kunnen hebben op het dagelijks leven. Daarnaast viel mij al eerder een vacature van Hyves op dat het de ambitie heeft om een naar 1.000 servers te groeien en 1PB (1000TB) aan storage voor hun video te bouwen:

Ontwerp omvat het onderzoeken van produkten van leveranciers en het bouwen van laboratorium omgevingen. De vraagstukken die ons bezig houden zijn: hoe kan alles sneller worden? Hoe groeien we naar 1000 servers? Hoe bouwen we video opslag voor 1 Petabyte (1000 Terabyte) aan informatie?

Een ding mag duidelijk zijn, de ISP van Hyves, dat bij mijn weten True is en hun hardware leverancier zal blij met ze zijn als klant 🙂

petri kluytmans, 16 juni 2008 6:47 pm

De website van hyves.nl, de nederlandse dus, ligt eruit denk ik. Ik kan er niet meer op. Het is vandaag 16 juni 2008 dat ik dit typ.
Ik kon er daarnet nog wel op maar kon de hyves van anderen al niet meer bezoeken en nu kan ik er helemaal niet meer op. wat is er aan de hand?

hiekje wijngaarden, 17 juni 2008 12:01 am

16-06-08. Hallo,sinds vanmiddag/avond is het bijna onmogelijk om op je eigen hyvessite te komen,laat staan je vrienden te krabbelen of te tikken,daar ik al aardig 'verslaafd'ben, vindt ik dit erg jammer,worden jullie te groot?suc6 en hopelijk is het probleem snel opgelost,groet Hiek

Bianca, 17 juni 2008 9:00 am

Dat probleem heb ik ook. Gistermiddag was de site al uiterst traag en sinds gisteravond kom ik helemaal niet meer op hyves. Is er al een oorzaak (liever nog: een oplossing) bekend?

FAT!SO?, 17 juni 2008 10:25 am

Hayo, 17 juni 2008 10:38 am

Ben sinds gisteren 18.30u verwoed bezig op Hyves te komen maar lukt op geen enkele manier.
Mijn dochter die gebruik maakt van dezelfde pc heeft gewoon toegang tot Hyves.
Ben wel eens heel benieuwd wat de oorzaak er van is en hoe snel ze met een oplossing denken te komen.
Is nu inmiddels 10.35 de volgende dag en nog steed niks!!

Punica, 17 juni 2008 11:00 am

Ik weet niet wat jullie proberen te bereiken door hier te posten maar deze site heeft he-le-maal NIETS met hyves te maken.

petri kluytmans, 17 juni 2008 1:12 pm

dat klopt, deze site heeft niets te maken met hyves maar deze reacties op bovenstaande bericht over hyves wel. Volgens mij lees je niet goed.

Punica, 17 juni 2008 1:22 pm

Volgens mij ben jij ongelovelijk dom.

Sebas, 17 juni 2008 1:25 pm

ehm... *LOL*

Wilfried Dudink, 17 juni 2008 4:04 pm

Eeehh...de reacties op bovenstaand bericht.... dan hebben we het over een bericht van 2006 !!!! Dus zoals Punica zegt...zinloos om hier dit soort berichten te posten.

jateke, 26 juni 2009 7:36 am

beste mensen vandaag 26-6 kan ik niet op mijn hyves iemand een verklaring hiervoor. de home pagina krijg ik wel maar als ik dan naar mijn vrienden pagina verhuus geeft hij een scherm aan dat hij de pagina niet kan vinden. Is hyves met werkzaamheden aan de gang.

papajoe, 24 juli 2012 7:08 pm

word hiet geheel niet goed vande stooringen en blanco pagina,s ik gooi hyver er af en ga verder met een ander progamma

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.