Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

SIDN haalt IETF-bijeenkomst naar Nederland

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 18 juni 2009 08:01 uur

IETFSIDN en ISOC kondigen  aan dat de 78e IETF-bijeenkomst van 25 tot en met 30 juli 2010 in Maastricht georganiseerd zal worden. De IETF (Internet Engineering Task Force, onderdeel van ISOC) is een open, internationale gemeenschap van vooraanstaande internetexperts die zich bezig houden met de ontwikkeling, architectuur en standaardisering van het internet. Dat we kunnen internetten en mailen hebben we voor een groot deel aan de IETF te danken. Drie keer per jaar wordt ergens in de wereld een IETF-meeting georganiseerd, waar zo’n 1.200 deelnemers uit ruim 50 landen aan deelnemen.

Naast SIDN leveren ook Denic (.de), AMS-IX, RIPE en NLnet Foundation een bijdrage aan deze bijeenkomst. Daarnaast wordt door SURFnet de connectiviteit voor de bijeenkomst verzorgt.

Volgens Frank Heemskerk, Staatssecretaris van Economische Zaken, zijn dit soort evenementen belangrijk om Nederland voor het oog van de wereld te profileren als dé ICT-gateway van Europa. ”Als het gaat om het internet spelen we een belangrijke rol. Zo is de Europese organisatie die verantwoordelijk is voor het uitdelen van IP-adressen (RIPE NCC) gevestigd in Nederland. Ook herbergt Nederland het grootste internetknooppunt ter wereld (AMS-IX) en is het .nl-domein een van de grootste landendomeinen. Daarnaast zijn er talloze onderzoeksinstellingen zoals TNO en SURFnet actief betrokken bij de ontwikkeling van het internet. Een IETF-meeting in Nederland organiseren past bij die reputatie en wij ondersteunen dit initiatief dan ook van harte.”

Roelof Meijer, Algemeen Directeur SIDN: “Voor de ontwikkeling van het internet is het werk dat door de IETF wordt verzet onontbeerlijk. De internetstandaarden, die door de IETF worden ontwikkeld, maken het Internet zoals we dat vandaag de dag kennen en waar we allemaal dagelijks gebruik van maken. Wij vinden dan ook dat het hosten van dit event past in de reputatie van Nederland als vooraanstaand ICT land. Dit biedt Nederlandse bedrijven en internetexperts de unieke kans deze open bijeenkomst te bezoeken. In 1993 werd de eerste internationale IETF-meeting in Nederland georganiseerd maar dat was tot nu ook de laatste keer dat ze in Nederland waren, het is dus weer de hoogste tijd!”

harm, 18 juni 2009 10:24 am

wat heeft SIDN nu precies gedaan dan om die meeting naar hier te krijgen...?

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.