Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

NeuStar ontwikkelt tussenoplossing tot DNSSEC

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 22 juni 2009 08:01 uur

NeuStarNeuStar heeft een oplossing ontwikkeld die cache poinsining tegen moet gaan: De Neustar Cache Defender. Tot DNSSEC op alle nameservers ingevoerd is, zou deze oplossing uitkomst kunnen bieden om de beveiliging aan te scherpen. De eerste providers zijn inmiddels begonnen met het testen van het systeem, waaronder enkele Tier-1 providers.

Bij cache poisinging vind er een hijack plaats bij het antwoord dat een nameserver geeft aan een client. In plaats van het IP-adres 89.18.174.28 (IPv6: 2001:968:182::60) wordt een ander IP-adres terug gegeven vanuit deaanvaller en kunnen bezoekers – in dit geval van ISPam.nl – op een andere webserver uitkomen. Met name bij bankaire instellingen en een gekopieerde website kan een aanvaller zichzelf makkelijk verrijken. Bij een Braziliaanse bank heeft een dergelijke aanval al plaatsgevonden.

Het systeem van Neustar controleerd alle packages op authenticiteit en gebruikt digitale handtekeningen, zoals DNSSEC implementaties dit ook doen. Momenteel loopt er een patent aanvraag en Neustar wil het ontwikkelde systeem dan ook commercieel exploiteren. Wel zal het product gratis beschikbaar komen voor ISP’s omdat de kosten van het systeem betaald zijn door de managed services die Neustar aan veel van de Fortune 500 ondernemingen richt. Door het product gratis aan ISP’s aan te bieden hoopt Neustar op een snellere adoptie en biedt het natuurlijk mogelijkheden om aanvullende services aan te bieden.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.