Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Interoute opent nieuw datacentrum in Schiphol-Rijk

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 23 juni 2009 08:06 uur

InterouteOm haar managed hosting diensten onder te brengen heeft Interoute in Schiphol-Rijk een nieuw datacentrum geopend. Het datacentrum is een ‘halffabricaat’ voor de managed hosting diensten van het bedrijf, pure colocatie is er niet verkrijgbaar.

Het nieuwe datacentrum heeft een totale oppervlakte van 1.500m2 aan oppervlakte. Deze bestaat uit 875m2 aan datavloer, die opgedeeld is in twee suites van beide 300m2 en één transmissieruimte van 275m2. Er is daarna ook nog de mogelijkheid om twee suites van 300m2 bij te bouwen, waarmee de hoeveelheid datavloer tot 1475m2 uit te breiden is. Daarnaast nemen de technische ruimtes (UPS-systemen, schakelkasten, gasblusinstallatie, etc) 600m2 aan oppervlakte voor hun rekening.

In beide suites kunnen ongeveer 150 racks worden geplaatst en in de transmissieruimte 130, totaal is er plaats voor 430 racks. Per rack is er standaard gemiddeld 2,5kW per rack aan stroom leverbaar met een maximum van 3,5kW per rack. Highdensity hosting is beperkt mogelijk. Het datacentrum heeft 800KVA aan stroomvoorziening, dit kan worden uitgebreid.

Het datacentrum is volledig redundant opgezet (volledige 2N configuratie). De beveiliging is opgebouwd uit meerdere defensie ringen, dus geen “candy security” met enkel beveiliging aan de poort. In het datacentrum is verder 24/7/365 bewaking aanwezig.

Zuiver colocatie is niet in het nieuwe Interoute datacentrum leverbaar. Interoute gaat het datacentrum gebruik als een “halffabrikaat” voor het managed hosting diensten. Het datacentrum is ook niet geheel carrier neutraal, maar er zijn wel interconnects aanwezig met vrijwel alle grote carriers in andere datacentra.

Interoute datacentrum: Pand

Interoute datacentrum: Gang

Interoute datacentrum: Datavloer

Interoute datacentrum: Schakelkasten

Interoute datacentrum: Gasblusinstallatie

Wido, 23 juni 2009 9:54 am

Ze geven zelf inderdaad aan geen high density hosting te gaan doen, maar is 2.5 tot 3.5kW per rack niet erg laag voor een nieuw DC? Interoute zal dit uiteraard hebben onderzocht, maar als ik zo een beetje kijk is 4 tot 5kW toch wel de nieuwe trend?

Tududud, 23 juni 2009 10:06 am

Lees: Ze bieden geen colocatie maar alleen hun eigen managed diensten.

Wij stoppen onze racks ook volledig vol bij iets meer dan 2.5KW.

Als je het niet nodig hebt, waarom dan wel bouwen?

Arjan Bijnen, 23 juni 2009 10:07 am

Deze opening is al dik 12 dagen geleden. Beetje oud nieuws.

Wido, 23 juni 2009 10:14 am

@Tududud, ik lees zeker. Maar ook in de managed business groeit de vraag om stroom?

Tududud, 23 juni 2009 10:31 am

Wido, dan hebben zij waarschijnlijk een manier gevonden waar ze toch goede managed hosting solutions kunnen aanbieden, zonder veel stroom te gebruiken.

Het ligt er ook maar net aan wat je klanten van je verwachten/afnemen, misschien dat de klanten van interroute niet zoveel CPU power nodig hebben waardoor ze minder stroom nodig hebben.

Randy ten Have, 24 juni 2009 2:48 am

@Arjan: Klopt, ik kon niet bij de opening aanwezig zijn (storing) dus het was even wachten op foto's van derden. Vandaar dat het 'dik 12 dagen oud' is. (Zucht?!)

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.